Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

 2021, un an în care Focus a contribuit la înfrumusețarea Pieței Huet

 2021, un an în care Focus a contribuit la înfrumusețarea Pieței Huet

Cea mai frumoasă piață din Sibiu, Piața Huet, a găzduit proiectele de suflet ale Asociației Focus, în 2021. Sibienii și turiștii deopotrivă s-au plimbat la final de an printr-o galerie foto cu totul deosebită, în aer liber. 

La finalul anului, pe galeria urbană din Piața Huet, trecătorii au putut să admire câteva zeci de fotografii, realizate în ultimii doi ani, în cadrul proiectelor derulate de Asociația Focus, unele în colaborare cu Asociația Sibiutiful și, desigur, cu ajutorul Primăriei Sibiu.

Festivalul de fotografie Focus Sibiu și proiectul Adevărații Supereroi au fost vedetele acestui an. Au fost realizate fotografii pline de însuflețire și însemnătate pentru comunitate și pentru cei care au luptat împotriva pandemiei din primele rânduri. 

Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu a prezentat, în 2021, retrospectiva anului 2020 și cele mai importante evenimente ale lui 2021.

Adevărații Supereroi este proiectul care a adus chipurile oamenilor care ne salvează pe străzile orașului. O acțiune culturală, socială și mai ales umană, realizată de Asociația Focus, în parteneriat cu Primăria Sibiu, proiectul a avut un impact puternic asupra comunității, în 2020, continuând să influențeze și să încurajeze sufletele care au obosit să mai lupte cu pandemia și în 2021. 

Fiecare categorie a profesioniștilor mediul, cultural, social, sportiv etc. (personalități importante ale Sibiului, precum Ofelia Popii sau Cătălina Costache) a fost reprezentată de câte o persoană care a acceptat să se vulnerabilizeze în fața camerelor de filmat, însă fotografiile realizate în cadrul proiectului, expuse la final de 2021 în Piața Huet, au fost la fel de grăitoare. 

Anul fotografic a fost încununat și de un deosebit proiect care i-a avut în centrul atenției pe cei mai mici artiști ai Sibiului - copiii.

Proiectul ST.ART ediția pilot și-a propus să încurajeze și să îndrume tinerii în vederea participării și implicării lor în viața comunității locale, în sfera educațională, culturală și nu numai, a orașului nostru. Mai departe de atât, inițiativa poate fi o rampă de lansare pentru tinerii preocupați de artele frumosului. Prima ediție a fost dedicată fotografiei și a fost realizată în colaborare cu Asociația Sibiutiful.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 1 săptămână

Fotografii ca sa aiba ce vandaliza! De ce l-ati expus pe dl. care ne-a dezamagit? l-ati expus, si-a primit papara!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus