Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Arhiepiscopia Sibiu după propunerea de înlocuire a coroanelor cu un ajutor financiar: „sunt un simbol al iubirii faţă de cei adormiţi”

Arhiepiscopia Sibiu după propunerea de înlocuire a coroanelor cu un ajutor financiar: „sunt un simbol al iubirii faţă de cei adormiţi”

Decizia preoților parohi Cosmin George Piț și Emilian Mihăilescu și a consilierilor celor două parohii din Slimnic de a înlocui coroanele aduse la înmormântări cu un ajutor pentru familia îndoliată a stârnit o reacție din partea reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiu.

Citește și „Preoții din Slimnic propun înlocuirea coroanelor cu bani pentru familia îndoliată: Oricum după trei săptămâni trebuie arse”

Aceștia au emis un comunicat de presă prin care menționează că hotărârile Consiliilor şi Adunărilor parohiale au aplicabilitate locală și că biserica respectă și apreciază actele de pietate față de cei trecuți în neființă, coroanele de flori subliniind faptul că sunt gesturi de iubire față de cei care s-au stins. Nu în ultimul rând, reprezentanții Mitropoliei spun că ajutorarea social-filantropică este o practică dintotdeauna a Bisericii în astfel de cazuri.

„Referitor la postarea care a apărut pe pagina de socializare a preotului George Cosmin Piţ de la Parohia Slimnic, judeţul Sibiu, subliniem următoarele:

1. Hotărârile Consiliilor şi Adunărilor parohiale au aplicabilitate locală;

2. Biserica respectă şi apreciază actele de pietate ale credincioşilor faţă de cei trecuţi la cele veşnice manifestate prin coroanele de flori, simbol al iubirii faţă de cei adormiţi;

3. Ajutoarea social-filantropică este o practică dintotdeauna a Bisericii în astfel de cazuri.”, este comunicatul trimis de mai marii biserticii.

Vă reamintim că cei doi preoți din Slimnic au făcut o postare pe pagina comunei prin care propun înlocuirea coroanelor care sunt aduse la înmormântări cu un ajutor financiar pentru familia îndoliată. Aceștia explică faptul că aceste coroane nu ajută nici familia și nici sufletul celui decedat și oricum sunt arse după două sau trei săptămâni de când sunt puse pe morminte. Cel mai puternic argument, însă, este faptul că, în momentul în care sunt din plastic și trebuie arse, acestea poluează. 

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Da' despre Botezatorul de Lambo, ce parare au?
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 2 ani

Sunt un simbol al iubirii față de alți șoferi adormiți, care nu au avut bani să își cumpere Lambo.
Raspunde

Adi

Acum 2 ani

Inițiativa lăudabilă la Slimnic
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Initiativa aiurea! E ca si cand te duci la ziua cuiva si iti spune sa nu-i duci flori mai bine sa-i dai banii pe care i-ai da pe flori. Daca ar vrea sa faca un gest crestinesc, anumiti preoti n-ar lua asa o taxa mare pt. inmormantare si nici n-ar pune taxe anuale asa mari pt. credinciosi! Si inca un lucru: daca eu n-am platit taxele in parohia in care locuiesc, daca mor, preotul nu vine la serviciul religios pana nu se platesc toate taxele din urma.... Si ei vin cu ideea sa nu mai ducem coroane... Mai mare jena...
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

Pe destinatarii coroanelor nu știu dacă-i deranjază că nu primesc flori
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus