Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Incidența crescută iar reduce capacitatea restaurantelor din Sibiu. Administrator: ”Ar fi bine să avem și 30% clienți”

Incidența crescută iar reduce capacitatea restaurantelor din Sibiu. Administrator: ”Ar fi bine să avem și 30% clienți”

Incidența cumulată la 14 zile în municipiul Sibiu a depășit 3 la mia de locuitori, motiv pentru care o serie de restricții intră în vigoare în zilele următoare. Una dintre cele mai importante este aceea că restaurantele și localurile pot funcționa până la maxim 30% din capacitate și doar în intervalul orar 05:00 – 22:00.

Redăm mai jos o parte din hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, care face referire la creșterea incidenței:

Proprietarii și administratorii de restaurante din Sibiu spun că în această perioadă oricum se simțea o scădere a numărului de clienți, după afluxul de Sărbători. Speranța lor este ca noile restricții să nu dureze foarte mult.

”Sinceră să fiu, oricum se simțea o scădere în ultimele zile, de ieri mai exact. Cred că puteți vedea și dumneavoastră, orașul s-a golit de turiști, nici hotelurile nu prea mai au clienți. Eu cred că în perioada următoare ar fi bine să avem și 30% clienți”, spune Olivia Lazăr, reprezentantul restaurantului Tango din Piața Mică. Legislația permite în prezent accesul în restaurante și persoanelor care prezintă la intrare un test PCR sau un test rapid antigen, însă Olivia Lazăr spune că nimeni nu a venit până acum cu test, ci doar cu certificatul verde.

Gabriela Stănuleț, administrator al restaurantului Arini, crede că activitatea va avea de suferit în perioada imediat următoare.

”Cu siguranță activitatea noastră va fi afectată din cauza noilor restricții. Este adevărat că în perioada aceasta, în general, în Horeca se simțea o scădere a numărului clienților, oamenii devin mai precauți cu cheltuielile în luna ianuarie. O să vedem ce se întâmplă și rămânem optimiști, să trecem repede peste aceste probleme”, spune reprezentantul restaurantului Arini.

Cât privește accesul clienților în baza unui test PCR sau test rapid antigen, Gabriela Stănuleț spune că au apărut cereri, însă puține, majoritatea clienților intrând cu certificatul de vaccinare.

Conform legislației în vigoare, ”participarea la activităţile menţionate la lit. a și b este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1585

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus