Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
-2°C

Actualizare: În cabinetele medicilor de familie se vor testa doar persoanele cu simptome specifice infectării cu SARS-COV-2

Actualizare: În cabinetele medicilor de familie se vor testa doar persoanele cu simptome specifice infectării cu SARS-COV-2

ACTUALIZARE: Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate revin cu o precizare importantă. Acștia subliniază faptul că vor beneficia de testarea gratuită în cadrul cabinetelor medicilor de familie doar persoanele eligibile la testare care prezintă simptome specifice infectării cu SARS-CoV2, în conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 137/2021. 

Testarea la cerere a persoanelor care nu prezintă simptome specifice infectării cu SARS-COV-2 nu este decontată de către casele de asigurari de sanatate.

Știre Inițială: Medicii de familie din Sibiu își manifestă dorința de a testa gratuit sibienii în cabinetele lor. Zeci de cereri de contract pentru activități de testare rapidă au fost depuse la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate din Sibiu. Reprezentanții instituției spun că procesul de înregistrare al cererilor nu este finalizat, iar activitatea de contractare este încă în derulare.  

Până în prezent, la nivelul CAS Sibiu au fost înregistrate 90 de cereri de contract pentru efectuarea activității de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, în cadrul cabinetelor medicale din asistență medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, au transmis pentru Turnul Sfatului reprezentanții CJAS Sibiu.

Din totalul de medici de familie care și-au manifestat interesul pentru efectuarea aceastei activități 57 sunt din mediul urban și 33 sunt din mediul rural.

Potrivit reprezentanților CJAS Sibiu lista cu acești medici nu poate fi făcută publică în acest moment, procesul de înregistrare al cererilor nefiind finalizat, iar activitatea de contractare fiind încă în derulare.

Vă reamintim că la finalul lunii decembrie Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care permite medicilor de familie să facă teste rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu Covid și vor fi plătiți cu 50 de lei/persoană. Este vorba despre OUG nr. 137 din 28 decembrie 2021 si Ordinul 68/2021, cu modificarile și completările ulterioare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1809

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus