Noua bază sportivă Obor a fost scoasă din nou la licitație pentru proiectare și execuție. Licitația lansată în vara anului trecut cu același scop a fost anulată.
Zece milioane de lei, fără TVA, a alocat Primăria Sibiu contractului de proiectare și execuție a spațiului de agrement din zona Obor, scos la licitație în cursul zilei de joi. La prima procedură pentru atribuirea acestui contract, lansată în luna iulie 2021, au fost depuse două oferte: una semnată de Atlas Sport (cea care a a realizat și locul de joacă din Piața Cluj a Sibiului) și una de către asocierea Terra Building – Sport Play Sistem. La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, Primăria Sibiu a decis să anuleze licitația, considerând că ambele oferte sunt neconforme. Sibienii de la Terra Building au contestat aceste decizii, însă judecătorii Consiliului național de soluționare a contestațiilor le-a respins argumentele.
Cinci terenuri
Un teren de fotbal de categoria B la dimensiunile cerute de FIFA (68 x 105 m), o tribună pe structură metalică pentru 520 de locuri, teren artificial pentru minifotbal sau handbal, două terenuri de tenis sau tenis cu piciorul, un teren de baschet și de volei și o zonă pentru tenis de masă (două mese) sunt câteva din detaliile zonei de agrement pe care Primăria Sibiu intenționează să o amenajeze în zona Obor (în continuarea skate-park-ului, pe un teren de aproximativ 23.000 de mp). ”Terenurile sportive vor fi împrejmuite și iluminate, aleile și zonele pietonale vor beneficia de iluminat arhitectural ambiental, iar incinta va fi echipată cu o instalație de supraveghere video”, se arată în studiul de fezabilitate care face parte din documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția acestei zone de agrement.
Zonă în care vor fi amenajate parcări doar pentru autocare (trei la număr) și unde sunt prevăzuți a fi plantați 69 de arbori.
Terenul de fotbal va avea tabelă de marcaj, iar ”ca suprafață de contact – gazon natural pe pat permeabil, va fi dotat cu sistem de drenare, dar și cu sistem de irigații profesional pentru asigurarea condițiilor optime de joc”. Pentru celelalte terenuri, suprafața va fi ”turnată cu granule de cauciuc pentru siguranță și confort, colorată diferit și marcată corespunzător normativelor in vigoare”, se mai arată în documentația de atribuire.
Chiar dacă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul local, aleșii din partea USR PLUS au arătat că amenajarea vestiarelor și toaletelor în containere ”se pretează cel mult la un teren de sport comunal”, soluția containerelor a fost în continuare menținută în documentația de atribuire a contractului.
Trei plus șase luni
15 februarie 2022 este termenul de depunere a ofertelor stabilit la această nouă licitație. Spre diferență de alte proceduri, funcționarii Primăriei își propun evaluarea ofertelor într-un timp ”record” pentru administrația locală: o singură lună.
În departajarea ofertelor, prețul cel mai mic contează în proporție de 85%, zece procente fiind alocate experienței managerului de proiect și 5% - experienței inginerului specializat în construcții civile, drumuri și poduri.
O dată semnat contractul, în termen de cel mult trei luni ar trebui finalizate proiectul, detaliile de execuție și dosarul pentru autorizația de construire. Iar pentru partea de execuție, termenul impus prin caietul de sarcini este de cel mult șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Potrivit studiului de fezabilitate elaborat pentru amenajarea acestui complex sportiv, costurile anuale de întreținere sunt estimate la 68.660 de lei (dintre care întreținerea și reparațiile – 30.000 de lei și energia electrică – 19.500 sunt cele mai ridicate). Documentul lasă de înțeles că toate aceste cheltuieli vor fi acoperite din bugetul local.
Sursa fotografiilor (simulărilor): Primăria Sibiu
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: sportiva , baza , licitatie , obor
Vizualizari: 2916
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Un biciclist
Acum 6 ore
Anonim
Acum 7 ore
Velu
Acum 7 ore
Florin
Acum 8 ore
BON