Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Urmărit în două dosare penale, Iordănescu și-a luat concediu și își anunță revenirea în activitate

Urmărit în două dosare penale, Iordănescu și-a luat concediu și își anunță revenirea în activitate

Reținut și, ulterior, pus sub control judiciar într-un al doilea dosar penal pentru o serie de fapte asociate celor de corupție, Eugen Iordănescu (foto dreapta), sfătuitor al liberalilor care conduc județul, își anunță intrarea în ”concediul legal”. El mai anunță că, din postura de director al Camerei de comerț, și-a delegat atribuțiile ”până la revenirea în activitate”.

Urmărit penal pentru trafic de influență în selecția administratorilor Aeroportului, motiv pentru care instanța i-a interzis să mai reprezinte județul, Eugen Iordănescu este obligat de judecători să părăsească și conducerea executivă a Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu, ale cărui fonduri este suspectat că le-a delapidat.

Suspendarea sa din funcție este anunțată printr-un comunicat remis în cursul zilei de vineri: director interimar al Camerei ar urma să fie Octavian Isăilă, cel numit președinte interimar în primăvara anului trecut. Prin comunicatul respectiv, Iordănescu își anunță și intrarea în concediul de odihnă, dar și revenirea în funcție. ”D-l Eugen Iordănescu transferă președintelui interimar atribuțiile executive deținute în baza statutului și a deciziilor Adunării generale/Colegiului de conducere prin delegarea de atribuții până la revenirea în activitate, necesare pentru derularea normala a activității camerei. Simultan, domnul Iordănescu a solicitat intrarea în concediu legal pentru perioada pe care are dreptul conform contractului de management încheiat cu Camera de Comerț”, se arată comunicatul emis de CCIA Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

Vicepreședinte al CCIA Sibiu, Octavian Isăilă a devenit președinte interimar la finele lunii mai a anului trecut, în urma ședinței în care președintele Camerei din acea vreme, Gheorghe Aldea, a ridicat problema celor  650.000 de euro care lipsesc din conturi. În luna octombrie, însă, mandatul de vicepreședinte al lui Isăilă s-a încheiat. Cu toate acestea, el a arătat că nu consideră o problemă o astfel de situație. ”Statutul spune așa: vicepreședintele în exercițiu preia funcția de președinte interimar. Prin urmare, mandatul meu de președinte interimar va dura până se va rezolva situația”, declara Isăilă în decembrie anul trecut.

Acum, devenit director general va avea ”deplina libertate de decizie și exercițiu, simultan cu atribuțiile suplimentare de reprezentare legală transferate, care includ creanța deținută de către Cameră”, se mai arată în comunicatul citat. Comunicat prin care noua conducere executivă anunță faptul că de acum încolo Camera are și o pagină de Facebook, deschis pentru a fi un canal de comunicare cu oamenii de afaceri din județ.

Al doilea dosar penal

Eugen Iordănescu a fost reținut de procurori la începutul lunii decembrie 2021, într-un dosar deschis pentru fapte asociate celor de corupție, alături de care sunt și acuzații de delapidare de fonduri, atât legat de gestionarea fondurilor Camerei, cât și cele ale programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. A fost pus sub control judiciar, în cadrul căruia i s-au impus o serie de restricții. Mai multe detalii citește aici: Curtea de Apel Alba Iulia: Eugen Iordănescu nu mai poate reprezenta județul Sibiu

Este al doilea dosar penal cunoscut public ca fiind deschis pe numele lui Eugen Iordănescu. În toamna anului trecut, Turnul Sfatului scria despre dosarul penal cu o miză de nouă milioane de euro, redeschis pe numele lui Eugen Iordănescu în urma unei hotărâri a Tribunalului Sibiu. Mai multe detalii citește aici: Iordănescu, șeful CCIA: dosar cu o miză de nouă milioane de euro, redeschis de procurori la cererea Tribunalului

Eugen Iordănescu a devenit în ultimii ani unul din cei mai influenți oameni din apropierea conducerii județului Sibiu. El se bucură în continuare de susținerea președintei Consiliului Județean Sibiu. Detalii aici: VIDEO Președinta Cîmpean nu-l lasă pe Iordănescu din brațe: nu există niciun indiciu că nu a procedat corect

Vizualizari: 2066

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ionica

Acum 1 săptămână

L-a cat a furat n-ar trebuie sa mai iasa din puscarie! Oare cand se va recupera prejudiciul furat?
Raspunde

Gurka

Acum 1 săptămână

Stai linistit! Aia care au furat sute de milioane de euro din banii copiiilor , licentele Microsoft, au luat 2 ani cu suspendare.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 săptămână

bă putinistule, ia răspunde cu fake news dacă ai: o licență Microsoft educațională e sub 50 USD, negociată de guvern probabil în jur de 35 USD. Deci de o sută milioane (numai una) cumpărau peste 2,8 milioane de licențe. adic cam 2 licențe de elev român. zi la haurii care-ți comandă ce să postezi că-s cam proști, și dă-le exemlul ăsta, ipocritule de partid
Raspunde

Elzorab

Acum 1 săptămână

Stai calm sa nu-ti puste vreo venă ca ramane TS fara troli.
Raspunde

Eugen

Acum 1 săptămână

Cine e Iordănescu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus