Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Primăria anunță lucrările la amenajarea malurilor Cibinului: ”cadrul natural nu doar va fi pus în valoare, ci va fi îmbunătățit”

Primăria anunță lucrările la amenajarea malurilor Cibinului: ”cadrul natural nu doar va fi pus în valoare, ci va fi îmbunătățit”

Contractul de șapte milioane de euro pentru amenajarea unei piste de biciclete pe malurile Cibinului a fost semnat în cursul zilei de luni.

Contractul a fost semnat între Primărie și Con-A, câștigătoare a licitației lansată în acest sens, după cum arăta Turnul Sfatului în urmă cu câteva zile. Noua pistă de biciclete cu o lățime de doi metri pentru ambele sensuri de deplasare și p lungime de aproximativ 3,5 km o va continua pe cea amenajată în cursul anului trecut în cartierul Ștrand (în paralel cu strada Maramureșului): începe de la podurile peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia și se va termina în cartierul Gușterița, în zona intersecției străzilor Viitorului și Crișului.

Reprezentanții administrației locale transmit un mesaj prin care încearcă să înlăture temerile referitoare la faptul că o astfel de lucrare va afecta masiv cadrul natural specific malurilor râului care traversează orașul.

”Culoarul este deosebit prin cadrul în care va fi creat. Proiectul este conceput să fie minim invaziv pentru zona verde de pe maluri pe care o vom și îmbunătăți. Aceasta este doar prima etapă de punere în valoare a malurilor Cibinului”, arată Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Primarul Astrid Fodor și directorul general al Con-A, Sorin Cristea, la semnarea contractului. Foto: Primăria Sibiu

Lucrările propuse prin caietul de sarcini sunt de mare amploare: stabilizarea se va face cu ziduri de sprijin din palplanșe bătute la o adâncime cuprinsă între șase și nouă metri pe mare parte din lungimea traseului. În plus, lucrările cerute presupun turnarea unor cantități mari de betoane: peste 4.000 de mc (echivalentul a 730 de betoniere). ”Cadrul natural nu doar va fi pus în valoare, ci va fi îmbunătățit prin însămânțarea cu iarbă a peste 7.000 de metri pătrați și plantarea a încă 300 de arbori pe întreg traseul”, mai arată reprezentanții Primăriei în comunicatul amintit.

Finanțate din fonduri europene nerambursabile, lucrările au termen de finalizare 11 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 34,73 de milioane lei, cu tot cu TVA, este valoarea totală a contractului semnat cu Con-A. 

Lucrările include numeroase alte lucrări: de la amenajarea unei piațete pietonale în aval de podurile de pe Șoseaua Alba Iulia, la cele de iluminat, amenajare a unor balcoane și deck-uri suspendate peste apă (vezi foto principală), bănci de odihnă sau a unui pod circular, peste confluența dintre Cibin și pârâul Rosbach.

Pistele vor fi amenajate pe întreg Cibinul

Primarul Astrid Fodor arată că anul acesta va începe lucrul și la proiectul de extindere a acestor piste pe tot parcursul Cibinului în interiorul orașului. ”Anul acesta vom demara proiectarea pentru tronsonul din amonte și cel din aval, asigurând astfel amenajarea malurilor întregului curs de apă de pe teritoriul municipiului”.

”Reamintim că în 2021 au fost dați în folosință 5,6 km de pistă pentru biciclete pe strada Podului și respectiv pe culoarul dintre cartierul Ștrand și parcul Sub Arini. De asemenea, în lucru în acest moment sunt alți 3,4 km pe Calea Dumbrăvii și pe drumul peste Câmpșor. Toate aceste piste sunt separate de traficul auto și cel pietonal, fiind astfel mai sigure în utilizare”, comunicat Primăria Sibiu

Citește mai multe despre acest proiect aici: Șapte milioane de euro: Con-A câștigă execuția pistei de biciclete pe malurile Cibinului

Sursa imaginilor: Primăria municipiului Sibiu

 

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3018

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Beton !

Acum 3 luni

Cadrul natural nu doar va fi pus în valoare, ci va fi îmbunătățit cu... dale de beton, cu borduri de beton, cu grinzi de beton, cu stalpi metalici de beton, cu piste de beton, cu peisaje verzi de beton, cu banci din lemn de beton, cu pomi ornamentali de beton... La mai mult... beton !
Raspunde

Dan

Acum 3 luni

De ce nu s-a vrut și creearea unui trotuar ptr pietoni pe întreg parcursul traseului?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ALEX

Acum 3 luni

Trotuarul e pe sus deja
Raspunde

Alin

Acum 3 luni

pietonii se vor da cu barcile hahahahaha
Raspunde

Un biciclist

Acum 3 luni

Dau pariu ca primaria incompetenta o sa fie consecventa in prostie si o sa perpetueze la infinit imbecilitatea latimii pistei de biciclete la doar 1m chiar si acolo unde au loc berechet - ma refer la proiectarea pe malul Cibinului in amonte de Sos. Alba Iulia, mai ales ca acolo nu sunt trotuare dar pista o sa imbie si pietonii la plimbare pe pista de doar 1m/sens.
Raspunde

Sibian

Acum 3 luni

Paraul Rosbach trebuie igienizat, este un jcanal infect din pacate
Raspunde

Astrid Fodor, du-te!!!

Acum 3 luni

Aș putea paria că vom mai vedea salciile de pe malurile Cibinului doar în pozele de epocă! Asta cu betoanele și plantatul a nu știu câți arbori îmi aduce aminte de Cernobîlizarea cartierelor, unde tot ce era frumos a fost tăiat, plantându-se arbori de mușețel. Singura veste bună este că nu au câștigat eternele firme de casă...Terra, NSA sau Comtram. Bugetul Sibiului și excedentul trebuie cheltuite cumva, altfel nu îmi explic prețurile astea la nivel de autostradă în Alpi.
Raspunde

Alex

Acum 3 luni

11 ani de proiectare pentru 11 luni de execuție

Raspunde

Gabriel

Acum 3 luni

Ei, aici e o problemă, proiectarea efectivă are termen de câteva luni (trei luni e deja un lux la o investiție publică), și se face cu a 20-a parte din ce ar trebui ca să obții ceva decent.
Raspunde

Elzorab

Acum 3 luni

Nu e normal ca individa asta sa arunce cu banii noștri pe tot felul de proiecte stupide cand sunt lucruri stringente de rezolvat care ne tin inca in evul mediu.

Raspunde

Birtu

Acum 3 luni

Trebuie cheltuiti banii orasului si atunci trebuie gasita o metoda de a sifona cit mai multi bani,asta este una dintre ele !
Raspunde

TAVI OCTAVIAN

Acum 3 luni

............MAI ASTIA DE LA PNL SI USR ,ROSI DE INVIDIE ,ASTRID ARE IDEI DEOSEBIT DE FRUMOASE PTR AMENAJAREA ORASULUI...EVIDENT CA TOATE ACESTE IDEI COSTA CA NU SE FAC PE GRATIS INSA PE VOI NU VA DUCE MINTEA DELOC,VOI NU STITI DECIT SA DUCETI BANII LA PARTID ,SA FACETI POMENI CU MULTINATIONALELE ,VOI NU STITI SA CHELTUITI BANI PTR ROMANI.......ORICUM SIBIENII VOTEAZA INVIDIOSI CA VOI CA SA AIBA CINE S-O CONTREZE PE ASTRID,CA ASA LE PLACE LA SIBIENI SA SE FAULTEZE SINGURI....
Raspunde

TAVI OCTAVIAN

Acum 3 luni

..............MA ASTIA CU FITUICA DE-I ZICETI VOI ZIAR.....VOI SINTETI O ASOCIATIE DE INMORMINTARE CARE REZISTA PRIN CONTRIBUTORII EI.....VOI SCRIETI ,VOI LUATI ATITUDINE SI TOT VOI COMENTATI CE ATI SCRIS...VOI NU PUBLICATI DECIT PROPRIILE VOASTRE COMENTARII TOATE PLINE DE URA SI INVIDIE LA ADRESA LUI ASTRID ASA ZISII COMENTACI SINTETI TOT VOI SUB DIVERSE PSEUDONIME PE CEILALTI CARE COMENTEAZA LUCRURILE FRUMOASE FACUTE DE ASTRID ,NU-I PUBLICATI.....TOATE COMENTARIILE VOASTRE SINT PLINE DE URA SI VENIN,SINTETI TOXICI PTR SIBIENI...DAR SI SIBIENII VA MERITA.....

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus