Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Adio, SB! Sibienii nu vor mai primi acte de identitate cu această serie

Adio, SB! Sibienii nu vor mai primi acte de identitate cu această serie

Autoritățile județene anunță că din acest an, sibienii care împlinesc 14 ani sau cei care își schimbă cărțile de identitate vor primi unele care vor avea o altă combinație de litere decât ”SB”.

Utilizarea combinației de litere ”SB” pentru seriile documentelor de identitate emise de Evidența Populației datează din aprilie 1998. 24 de ani mai târziu, autoritățile anunță că această combinație va fi înlocuită cu ”SR”. ”Prima carte de identitate cuprinzând seria SB a fost eliberată la data de 17 aprilie 1998, iar ultima a fost eliberată la data de 7 ianuarie 2022.  Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu anunță sibienii că începând cu data de 10 ianuarie 2022, ca urmare a epuizării secvenței de numere alocate seriei compuse din literele «SB», cărțile de identitate eliberate de către serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor de pe raza județului Sibiu, precum și cele eliberate de către DJEP, utilizează o nouă serie conținând literele «SR»”, se arată într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Informația este una care afectează un număr relativ mare de sibieni, în contextul în care din martie 2020 (de la instituirea stării de urgență, urmată de cea de alertă menținută și în prezent) a fost prelungită automat valabilitatea actelor de identitate.

”Totodată, persoanele care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate sau cărora le-au intervenit orice modificări care impun eliberarea unui nou act de identitate, precum schimbarea domiciliului, schimbarea numelui/prenumelui etc, sau persoanelor care au pierdut ori cărora li s-a deteriorat/distrus/furat actul de identitate, sunt îndemnate de către colectivul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Sibiu să își îndeplinească obligațiile legale ce le revin”, îndeamnă autoritățile.

Cartea de identitate poate fi schimbată fie la sediul Direcției (Sibiu, str. Câmpului, nr. 14), fie la cele 19 servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor operaționale la nivelul județului: Sibiu, Mediaș, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copșa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Săliște și Tălmaciu, Axente Sever, Dârlos, Laslea, Orlat, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mică și Turnu Roșu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 11407

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Gogâie

Acum 2 ani

VX?
Raspunde

Sure head

Acum 2 ani

Sigur se va termina rapid și S după care se va trece întâmplător la H
Raspunde

Dinu

Acum 2 ani

Intreb și eu așa ca analfabeti cu mai mult de 12 clase !?! De ce nu se alocă aceleași serii si nr. de CI persoanelor care-și prelungesc valabilitatea actului de identitate și, de ce nu se refolosesc nr. actelor de identitate a persoanelor care nu și-au prelungit valabilitatea ( probabil ar trebui n termen de 12 -24 luni pentru această optiune) sau a numerelor atribuite persoanelor decedate !?! Bănuiesc că, cineva, acolo sus , nu are cunostinte elementare de aritmetică și logică !?? Oare nu trebuia finalizat procesul de implementare a CI. model nou, la această dată, în toate județele din țară ??? Oare unde este problema : reavoință, incompetență sau management defectuos ??!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

pretinse mai mult de 12 clase, n-ai nici jumate, ai fi învățat că un număr de identitate înseamnă că e unic
Raspunde

Rodica

Acum 2 ani

Foarte corect pusă intrebarea domnului Dinu," De ce?" Am dori să primim un răspuns
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

Întrebare pentru postacii de la ferma partidelor roșu și hauriu: nu-i tot Fodor de vină, ipocriților?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus