Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Replica de la Sibiu pentru ”Je suis Ciucă”: ” Dacă purecăm fiecare om, găsim greșeli în spate”

Replica de la Sibiu pentru ”Je suis Ciucă”: ” Dacă purecăm fiecare om, găsim greșeli în spate”

După ce Camera de comerț și industrie a României a dat publicității un comunicat în care era anunțat sprijinul pentru un premier acuzat de plagiat, am cerut o reacție și conducerii Camerei de la Sibiu.

Comunicatul prin care Camera de comerț și industrie a României (CCIR) i-a certat pe cei care acuză plagiatul din lucrarea prin care premierul României, Nicolae Ciucă, a devenit doctor în Științe militare, vine chiar în ziua în care Camera de comerț, industrie și agricultură (CCIA) de la Sibiu anunța reluarea legăturilor cu organizația națională. ”Au fost refăcute legăturile de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României (normale, de altfel, ținând cont de faptul că suntem membrii cu drepturi depline în CCIR). Astfel, pentru prima dată în ultimii ani, CCIA Sibiu are cotizația achitată la Camera Națională și există corespondență și colaborare cu aceasta”, se arată într-un anunț făcut pe pagina de Facebook a organizației.

Acesta este contextul în care i-am cerut directorul interimar al acesteia, Octavian Isăilă (foto), un punct de vedere ca urmare a comunicatului emis de Camera națională. ”Camerele județene sunt independente de Camera națională. Nu vreau să iau o poziție politică. Încerc să țin camera județeană independent de zona politică, zonă cu care noi trebuie să avem colaborare. Dar, dacă luăm să purecăm fiecare om, găsim greșeli în spate în funcție de activitatea pe care a avut-o. Cine nu muncește, nu greșește”, a declarat Isăilă.

Acuzația de plagiat (furt intelectual) este adusă, însă, unei persoane care în prezent este premier al României. ”Nu aș vrea să comentez ultimii premieri din România, pentru că avem o experiență nefastă cu schimbările la nivel de politică în ultima perioadă, fapt care ne duce către o instabilitate politică și economică”, a răspuns Isăilă. Care, la fel ca și comunicatul Camerei naționale, insistă pe faptul că țara are nevoie de stabilitate. ”Coroborat cu perioada de pandemie pe care o parcurgem, cu faptul că există chiar și o instabilitate militară în zonă, mă refer la situația din Ucraina, avem atât de multe crize în acest moment încât eu cred că nu e cazul să mai adăugăm și altele. Cred că avem nevoie de stabilitate pentru a merge mai departe și avem nevoie de sprijin pentru acest lucru. Și camerele județene trebuie, la rândul lor, să sprijine mediul de afaceri. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în zona economică, avem creșteri peste creșteri și cred că vom intra într-o inflație accelerată, zic eu. La bond-urile puse pe piață de statul român noi avem dobânzi și de zece ori mai mari decât alte țări din Europa”, a adăugat cel care a luat locul lui Eugen Iordănescu, pus sub control judiciar într-un dosar cu acuzații din rândul celor asimilate faptelor de corupție.

”Înainte cu Nicolae Ciucă!”

Cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 al lucrării de doctorat a premierului Nicolae Ciucă reprezintă un plagiat, sunt concluziile unui articol al celor de la PressOne. Ciucă a respins acuzațiile decât printr-un mesaj în care arăta că lucrarea lui respecta cerințele legale ”de la acea vreme”.

Una din cărțile semnate de generalii Eugen Bădălan și Teodor Frunzeti figurează printre sursele despre care se spune că le-ar fi copiat premierul Nicolae Ciucă. Cei doi generali sunt foști profesori ai Universității Lucian Blaga din Sibiu, activi până în urmă cu câțiva ani la Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securitate al Facultății de Științe Socio-Umane.

Iar miercuri, Camera națională a emis un comunicat de presă care a făcut înconjurul țării. Redăm mai jos, integral, comunicatul Camerei, emis în contextul în care conducerea acesteia face presiuni pentru promovarea unei legi care să permită înstrăinarea terenurilor deținute în Capitală în scopuri lucrative.

 

Je suis Ciucă!

București, 19 ianuarie 2022: Față de acuzațiile de plagiat aduse primului-ministru Nicolae Ciucă, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) face următoarele precizări:

Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.

Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Rus

Acum 2 ani

TS va rog postati fotografii cu lanul de porumb cand citati ce spune dl Isaila. Nu stiti, a plecat cu drona aia acasa?
Raspunde

Nelu

Acum 2 ani

Hoții se apăra între ei
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

Vrem veorică!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

povesti nemuritoare!!! fiecare greseste dar nu toti se duc sa fie prim-ministru!!! ALA, primul-ministru, trebuie sa fie un OM INTEGRU, sigur d-nul de mai sus nu intelege ce e aia, altfel n-ar fi ajuns prin TS-ului!!!
Raspunde

L

Acum 2 ani

Cine nu muncește, nu greșește”, a declarat Isăilă.....Da si cine invata nu copiaza....id...
Raspunde

Mamacita

Acum 2 ani

Dar cu lucrarea lu' Kovesi cum a fost? Aha... am inteles...acolo a fost ordin pe unitate sa nu fie scos ca si plagiat desi cred ca si coperta era copiata!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus