Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

VIDEO-Descinderi în Cristian, Orlat, Gura Râului și Păltiniș, la hoții de lemne. Legături de rudenie între personalul silvic și firmele de exploatare forestieră

VIDEO-Descinderi în Cristian, Orlat, Gura Râului și Păltiniș, la hoții de lemne. Legături de rudenie între personalul silvic și firmele de exploatare forestieră

În această dimineață, polițiștii sibieni efectuează 14 percheziții în județ într-un dosar penal privind infracțiuni la regimul silvic.

Sursele Turnul Sfatului spun că descinderile au avut loc în localitățile: Cristian, Orlat, Gura Râului, Păltiniș și municipiul Sibiu.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, respectiv valoarea a 402,341 mc de material lemnos, care ar fi fost tăiat și sustras ilegal, anunță Poliția Română.

Mai multe persoane, printre care personal silvic și reprezentanți ai unor firme, sunt vizate în acest dosar, în total urmând a fi or fi puse în executare 13 de mandate de aducere.

La acțiuni participă polițiștii specializați în domeniul silvic, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Activitățile sunt desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Surse apropiate anchetei spun că între personalul silvic și firmele de exploatare forestieră există legături strânse de familie, iar în baza acestora, după ce se obținea autorizația de exploatare, marcau ilegal arborii care urmau a fi tăiați.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 2 ani

Nu cred! Spârle si smenuri cu lemn ? Noooo ! Doar suntem " nature friendly " ! Rāilor ! Minciuni.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ghiță Bendorfean

Acum 2 ani

Din nou se fac presiuni diavolesti asupra gospodarilor romani din satele care traiesc si respira romanism!
Raspunde

Protejati padurea

Acum 2 ani

Doamne ajuta!! Se taie și se fura "ca-n codru". Este destul sa intrebati locuitorii de unde au cumparat stanjenii de lemne pentru foc, ca toti au incalzire pe lemne. Si sa verifice de unde au unii case relativ noi, masini de carat etc cand nu au lucrat o ora in viata lor. Cum pot justifica ce detin si sa-si intretina si familiile deseori numeroase. Smecherii vand in localitatile din imprejurimi nu in localitatile de domiciliu.
Raspunde

Badea Cartan

Acum 2 ani

De treci codrii de arama,pardon de treci cioatele jafului national.Pei nu fur eu sau tu,ca iau " na na " fura de la padurar in sus.In zona Agnita pana la Carta ca acolo cunosc si stau,chiar padurarul fura,si in caz de e masina suspecta care intra din DN spre Nou Roman Sasaus,e un "binevoiror" care sta cu telefonul,suna padurarul,iar padurarul lasa caruta cu lemne trasa de leut(U445) verde,in boscheti si iese la drum ca si cum el ar fi venit din inspectie din padurea pe care o pazeste.Au duse acolo containere de locuit,iar periodic mai vezi si cate un camion cu doua remorci care coboara cu lemn...Asa ca nu nea Ion sau Gheorghe fura lemn,are si el niste vreascuri in caruta,ci padurarul si toti securistii care s au ajuns acum consilieri locali fac bani din padurea neamului...Mergeti si spre Rau Sadului sa vedeti badjocora adusa naturii.Nu au ei grija de curtea Palatului Parlamentului,daramite de niste coclauri care mai au pe ei niste copaci,care musai trebuiesc retezati,stau in vant saracii si racesc.
Raspunde

Vio

Acum 2 ani

Inchisi 0,0001 ani din varsta totala a arborilor taiati. NU este padurea voastra este a noastra a tuturor lasata de stramosi nostri, pentru noi si pentru generatiile viitoare. Sunteti atat de redusi, incat doar bani aveti in cap. Vai steaua voastra.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

prind 2-3 parapaditi care fura si ei 0.5 mc..."asa sa vada astia!
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 2 ani

dada asa e! de aia au unii din astia BMW x6, ca au furat vreascuri din padure...mare canalie esti. o data ce au pus mana pe ei , 'smecherasii' nu scapa, vor avea daune pe toate planurile ....
Raspunde

R.

Acum 2 ani

Eu zic ca daca scoti virgula de la 426,341 mc, te apropi la adevaratul furt din zona aceea, 426 de mc de lemn sunt 14 camioane umplute peste limita(30mc/camion in loc de 26 parca). Atatea se pot fura intr-o zi... la cate paduri is rase in pe vaile din Paltinis, astia scapa ieftin de tot. Un pic de tam tam, si faptele is ca si sterse din cazier. Se apuca de furat din nou, ne vedem la anul pentru alte 5 carute, descinderi si mizilicuri in ceea ce priveste prejudiciile.
Raspunde

Cc.

Acum 2 ani

rechinii mari au fost probabil anuntati din timp sa plece in maldive
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus