Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

FOTO-VIDEO Înghesuială la Sibiu pentru tichetele de vaccinare. „Stau să iau suta de la guvern, nu neapărat că mi-ar trebui, dar de ce să nu o iau?”

FOTO-VIDEO Înghesuială la Sibiu pentru tichetele de vaccinare. „Stau să iau suta de la guvern, nu neapărat că mi-ar trebui, dar de ce să nu o iau?”

Zeci de sibieni s-au adunat în această dimineață în fața centrului de vaccinare de la Shopping City din Șelimbăr. De data aceasta, cei mai mulți, nu pentru a se vaccina, ci pentru a primi tichetele de vaccinare în valoare de 100 de lei promise de guvern. 

La ora prânzului, zeci de sibieni așteptau în fața centrului de vaccinare amenajat la mall-ul din Șelimbăr „recompensele” în valoare de 100 de lei pe care urmează să le primească în urma vaccinării. Deși era suficient spațiu în fața centrului, oamenii au ales să se înghesuie, să se îmbulzească și chiar să fie recalcitranți cu personalul centrului. „Suntem o sută de oameni, stăm unul în altul, să vină poliția”, se aude strigând o femeie care-și așteaptă rândul.

„Lipsa de organizare”

Principala nemulțumire a oamenilor este lipsa de organizare, care a dus, din punctul lor de vedere, la crearea acestei situații. „Eu doar ce am venit, dar nu mi se pare normal ce se întâmplă. Este o organizare slabă. Să facă un culoar prin care să separe oamenii care se vaccinează de cei care au venit după tichete”, spune o sibiancă care tocmai ce venise să-și ridice tichetul.

Pe la mijlocul cozii, un alt bărbat își așteaptă rândul. Spune că a venit de mai bine de jumătate de oră, dar crede că mai are de așteptat cel puțin încă atât. „Am venit de jumătatea de oră. Am răbdare, cum să nu. Stau să iau suta de la guvern, nu neapărat că mi-ar trebui, dar de ce să nu o iau?”, explică bărbatul.

Am încercat să vorbim și cu reprezentanții centrului pentru a vedea numărul exact de tichete pe care le mai au de împărțit și pentru a ne spune o părere cu privire la situația creată, dar ni s-a spus, din colțul ușii, că nu au ce comenta referitor la acest subiect. Și la ora redactării acestui material, sibienii continuă să vină să-și ridice tichetele.

A treia tranșă de tichete a ajuns în Sibiu la începutul lunii ianuarie

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, la începutul lunii ianuarie, la sediul instituției a ajuns cea de-a treia tranșă de tichete de vaccinare. Este vorba despre 108.105 tichete în valoare de 2.163.000 lei.

Aceste tichete se pot ridica de către persoanele vaccinate de la unitatea la care au efectuat vaccinarea completă (doza 2 sau doza unică, pentru J&J), în termen de șase luni de la data vaccinării cu schema completă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Claus

Acum 3 luni

E bine,macar e 100 lei,nu un mic ca la Bucuresti...sanatate pe spaga.
Raspunde

Che

Acum 3 luni

Exact ca pe vremea lui nea Nicu ! Trăiască PCR
Raspunde

Gheo

Acum 3 luni

Numa ca comunistii iti dadeau o pereche de palme sau o juma de lamie cu ghiare de gaina
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

sclavii!
Raspunde

Cel mai bogat guvern

Acum 3 luni

"Suta" nu este "de la guvern". Este de la mine, de la tine, de la noi toti, vaccinati si nevaccinati. Este chiar si de la copiii nostri, daca luam in considerare ce imprumuturi uriase s-au facut pentru aceasta pandemie. Imprumuturi care vor fi platite de generatiile viitoare. Insa ignoranta multimii este mare. Cui sa explici astfel de treburi complicate daca oile s-au vaccinat pentru un mic si un bilet de autobuz?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 3 luni

remarcă de măgar, ca să rămânem în același registru
Raspunde

Registrul cu magari

Acum 3 luni

@ Bambolero, ti-am citit "remarca de magar" si sunt nedumerit: esti magar la oile de care vorbeam in comentariu, sau esti asa, doar un simplu magar de partid?
Raspunde

Titi

Acum 3 luni

Ăștia sunt cumva aia care le făceau morala celor care ieșeau la proteste? :)
Raspunde

Ion

Acum 3 luni

Oare ăștia nu trebuie sa respecte distanțarea ? Mai , ce prostie să înghesui oamenii, tocmai când transmiterea este tot mai mare și mai ușoară.
Raspunde

Ion

Acum 3 luni

Care e criteriul de publicare a comentariilor ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus