Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

ÎPS Teodosie amendat de trei ori după ce nu a respectat carantina. Arhiepiscopia Tomisului susține că amenzile sunt ilegale

ÎPS Teodosie amendat de trei ori după ce nu a respectat carantina. Arhiepiscopia Tomisului susține că amenzile sunt ilegale

Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a fost amendat, luni, 24 ianauarie, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei, scriu cei de la News.ro. Amenzile au fost date pentru nerespectarea măsurii de carantină după ce preotul a intrat în contact cu o persoană infectată ci SARS CoV-2.

Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp ce oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.  

A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. 

Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis, la conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.

Arhiepiscopul Tomisului se află în carantină începând din data de 21 ianuarie deoarece intrase în contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

Arhiepiscopia Tomisului susţine că amenzile date Înalt Prea Sfinţitului (ÎPS) Teodosie pentru nerespectarea deciziei de carantinare sunt ilegale şi vor fi contestate în instanţă, deoarece Înaltul Prelat ar fi aflat despre această hotărâre luni după-amiază.

„Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al ÎPS, luni, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa. În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.  

Sursa foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Mache Porcu

Acum 3 luni

Asa-i trebuie! Din pacate, va plati (daca va plati) cu ce a muls de la oile turmei sale, care behaiau pline de semerenie...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzorab

Acum 3 luni

Amenzile sunt neconstitutionale. Pot fi atacate si anulate.
Raspunde

No name

Acum 3 luni

Decizia nr 672 din 20 octombrie 2021 a CCR
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 3 luni

nu are efect de lege. deci 3.000 RON amendă
Raspunde

@martoaga

Acum 3 luni

pot fi contestate, dacă vor fi anulate zice judecătorul. Vremea în care un partid dicta justiției vi s-a dus, în umbra marelui URSS
Raspunde

@ Aci Dutu

Acum 3 luni

Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 1030 din 28 octombrie 2021
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus