Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Centrul de evaluate de la Spitalul TBC, deschis de miercuri. Ce investigații se fac

Centrul de evaluate de la Spitalul TBC, deschis de miercuri. Ce investigații se fac

Centrul de evaluare și tratament destinat pacienților infectați cu COVID-19 deschis în incinta Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu devine funcțional, de miercuri, 26 ianuarie, anunță reprezentanții instituției. Unitatea spitalicească a semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru funcționarea acestuia. Asta înseamnă că de mâine, pacienții care au un test pozitiv se pot prezenta pentru evaluare.  Este important de reținut faptul că bolnavii se pot prezenta fără trimitere de la medicul de familie și indiferent de statutul de asigurat.

Începând de miercuri, 26 ianuarie, pacienții cu test Covid-19 pozitiv se vor putea prezenta în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 8.00 - 14.00, la Spitalul TBC din Sibiu, unde vor fi evaluați în regim de spitalizare de zi de către un medic pneumolog și vor beneficia de analize medicale, precum și de radiografii pulmonare.

„În centrul de evaluare, pacientul stă de vorbă cu medicul, are loc examenul clinic și se măsoară tensiunea, temperatura, saturația. De asemenea, i se recoltează analizele de sânge și i se face o radiografie pulmonară. Medicul stabilește dacă pacientul va rămâne internat sau dacă va pleca acasă, cu tratament antiviral, administrat oral. Când vom avea disponibili anticorpi monoclonali, aceștia vor putea fi administrați la nivelul centrului sub supraveghere medicală, în cadrul internării de zi”, spune dr. Lavinia Danciu, Director Medical Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. 

Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în Centrul de Evaluare fără bilet de trimitere de la medicul de familie și indiferent de statutul de asigurat. Potrivit legislației, condiția este ca pacienții să aibă deja un test Covid-19 pozitiv înregistrat în platforma Corona Forms, efectuat fie în cabinetul unui medic de familie, fie într-o farmacie sau într-un laborator care efectuează teste pentru detecția virusului  SARS-CoV-2.

Vă reamintim că, în județul Sibiu, sunt în total șapte astfel de centre de evaluare la Spitalul Județean, Spitalul TBC, Spitalul CF, Spitalul de Pediatrie, Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul Orășenesc Agnita și la Spitalul Orășenesc Cisnădie. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus