Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

FOTO/VIDEO Școlile din Sibiu și județ au sărbătorit Mica Unire: o tradiție ce nu trebuie uitată niciodată

FOTO/VIDEO Școlile din Sibiu și județ au sărbătorit Mica Unire: o tradiție ce nu trebuie uitată niciodată

Mai multe școli din Sibiu și din județ au sărbătorit într-un fel sau altul Mica Unire. Dacă la unele unități de învățământ mâinile cadrelor didactice s-au prins alături de cele ale elevilor în Hora Unirii, la altele elevii au creionat în culori momente care au marcat anul 1859. Activitățile au avut loc vineri, 21 ianuarie. 

Elevii și cadrele școlii Scoreiu au marcat și ele Mica Unire din 24 ianuarie 1859 printr-o activitate ân care s-a jucat Hora Unirii, s-au citat poezii  și s-au realizat materiale dedicate evenimentului. 

Mica Unire din 24 ianuarie a fost sarbatorita și de micul colectiv al Grădinitei Colun. Hora Unirii jucată de preșcolari și educatoarea Angela Filip cât și materiale de creație dedicate Mici Uniri nu puteau să lipsească din programul grădinarilor.

Cu mic cu mare, toți elevii de la ciclul primar si gimnazial a Școlii Gimnaziale Porumbacu de Jos au participat alături de cadre la o Hora a Unirii. Muzica și dansul au fost coordonate de către profesorul de muzică Dan Stangaciu și de către profesoara de fizică Diana Silimon.

Elevii de la clasele mari (VII și VIII) au participat la o scurtă prezentare a evenimentului realizată de către prof. director Răzvan Popa alături de care au prezentat și o parte dintre elevi.

„Hai să dăm mână cu mână,/Cei cu inima română!" au cântat și elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Aurel Decei” din Gura Rîului 

La Școala Gimnazială Nr. 13 din Sibiu elevii de gimnaziu, împreună cu colegii de istorie și desen, au dat mână cu mână și au înfăptuit un mic colaj pentru a sărbători momentul în care Moldova și Țara Românească s-au unit sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești.

Ca în fiecare an, cadrele didactice, elevii și preșcolarii Școlii Gimnaziale Axente Sever, au sărbătorit Mica Unire, în ambele structuri ale sale ( AXENTE SEVER și AGÂRBICIU), păstrând astfel o tradiție ce nu trebuie uitată niciodată.

„An de an, în România, ziua de 24 ianuarie devine prilej de a rememora și sărbători un moment foarte important al istoriei românilor, și anume, cel al Unirii Principatelor Române. Mica Unire a fost înfăptuită de tinerii reprezentanți ai clasei politice românești, ce fuseseră şcoliţi în universităţile Occidentului, dar şi influenţaţi de ideile reformatoare ale epocii. Unirea de la 1859 a fost , este și va rămâne strâns legată de figura impozantă și de numele colonelului Alexandru Ioan Cuza, primul domn ales al Principatelor Unite.
Luni, 24 ianuarie 2022, se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment istoric înfăptuit la Bucureşti, de Adunarea Deputaților, într-o clădire a Bisericii, situată pe Dealul Mitropoliei, pe locul unde se află acum Palatul Patriarhiei”, scrie pe pagina de facebook a acestei școli. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Danut

Acum 2 ani

Bine ca nu au fost USR-isti cu cerneala pe acolo, ca manjeau toata sarbatoarea si bucuria copiilor. Animalele astea tefeliste urasc tot ce este national.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus