Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ultimul teren privat de fotbal din curțile școlilor sibiene, somat pentru demolare. ”Prefer să îl las cadou comunității”

Ultimul teren privat de fotbal din curțile școlilor sibiene, somat pentru demolare. ”Prefer să îl las cadou comunității”

Proprietarul Hermannstadt Arena, ultimul teren privat de fotbal amenajat în curtea unei școli din Sibiu, este somat de Primărie să elibereze amplasamentul din perimetrul Colegiului Pedagogic ”Andrei Șaguna”. După ce a pierdut și procesul deschis în acest sens, cel care a investit în terenul de fotbal anunță că preferă să îl doneze, decât să îl demoleze. Până atunci, însă, are de plătit peste 20.000 de lei.

Contractul de închiriere a celor 1.040 de mp din curtea Colegiului Pedagogic din Sibiu s-a încheiat la termen în noiembrie 2020. Ciprian Turcu, administratorul Tudco SRL – firma care a închiriat suprafața respectivă pe care a amenajat un teren de fotbal acoperit -, a refuzat atunci eliberarea amplasamentului. ”Ne-ați încasat impozitul ca și clădire retroactiv pe ultimii ani și acum vreți să plecăm cu coada între picioare că nu mai suntem buni, după chirie de vreo 60.000 de euro plătită, plus taxe, impozite și supraviețuire Covid? Câte baze sportive ați construit, încât ați decis să o dărâmați și pe a noastră?!”, se adresa revoltat autorităților locale, Ciprian Turcu, în octombrie 2020, după ce a fost anunțat că nu i se mai prelungește contractul. În replică, reprezentanții Primăriei anunțau că intenționează să amenajeze din fonduri publice curtea Colegiului, înspre folosul tuturor (Detalii aici: Primăria scoate terenurile private de fotbal din școlile sibiene. ”Vor putea fi utilizate, gratuit, de cetățeni”)

A urmat un proces deschis de Primărie la Judecătoria Sibiu pentru a obliga Tudco SRL să evacueze curtea. Procesul s-a încheiat în luna septembrie a anului trecut: fără ca cei de la Tudco să se prezinte la proces ori să formuleze întâmpinare, instanța a dat dreptate administrației locale. În plus, i-a obligat pe proprietarii terenului privat de fotbal la achitarea unor sume de bani. ”Dispune evacuarea pârâtei din imobilul teren situat în incinta Colegiului Național Pedagogic «Andrei Șaguna» din mun. Sibiu, obiect al contractului de închiriere nr. 13/01.11.2017. Obligă pârâta să-i plătească reclamantului suma de 19.877 lei, reprezentând contravaloarea taxei pentru ocuparea domeniului public, la care se adaugă penalități în cuantum de 693 lei. Obligă pârâta să-i plătească reclamantului taxa pentru ocupare a domeniului public începând cu data de 11.03.2021, în continuare, până la data eliberării efective a terenului”, se arată în hotărârea instanței sibiene. Care nu a mai fost atacată și a rămas definitivă.

Ca urmare a procesului încheiat, la finele anului trecut Primăria a somat din nou Tudco SRL să  elibereze terenul. ”În cazul în care nu veți da curs prezentei somații, Municipiul Sibiu va apela la serviciile unui executor judecătoresc. De asemenea, menționăm faptul că toate cheltuielile ivite cu ocazia procedurii de evacuare întreprinse de executorul judecătoresc vor fi suportate de Tudco SRL, pe lângă valoarea taxei pentru ocuparea terenului până la eliberarea și punerea efectivă în situația anterioară a terenului închiriat, situație constatată printr-un proces verbal de predare-primire a terenului”, se arată în somația pe care Ciprian Turcu, administratorul Tudco SRL, a postat-o pe pagina sa de Facebook.

El s-a arătat revoltat de întreaga situație. ”Las aici hotărârea justiției vizavi de sala de sport Hermannstadt Arena, din incinta «Liceului Pedagogic» din Sibiu! A reușit madam Fodor Astrid să obțină în instanță dărâmarea unei construcții amplasate legal! Aveți și părerea șefului de catedră «Educație fizică»! Prefer să o las cadou comunității sibiene decât să distrugeți așa ceva! Mulțumesc tuturor clienților pe care i-am avut de-a lungul anilor, cât și dascălilor și elevilor care au folosit în ultimii 10 ani terenul de sport”, a mai scris Ciprian Turcu.

36 de clase, la o sală de sport de 162 de mp

Administratorul Hermannstadt Arena a publicat și fotografia unei scrisori semnată de Niculae Ștefan, reprezentant al catedrei de Educație fizică și sport din cadrul Colegiului Pedagogic. Acesta arată că, în afara ”balonului” botezat Hermannstadt Arena și care trebuie demolat, cei 976 de elevi împărțiți în 36 de clase au acces la o singură sală de sport, cu o suprafață de 162 de mp. ”Profesorii catedrei de fizică consideră că terenul amenajat (balon sport) este foarte util în acest moment”, se arată în respectiva scrisoare, cu referire la terenul privat care – conform contractului inițial – era la dispoziția elevilor în timpul orelor (în rest, terenul respectiv era închiriat). 

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei arătau încă de anul trecut faptul că tocmai reprezentanții Colegiului au fost cei care au cerut renunțarea la Hermannstadt Arena. ”Fiind informat de intenția Primăriei de a amenaja un teren de sport multifuncțional în această locație, Consiliul de Administrație al Colegiului a votat împotriva continuării închirierii terenului. Primăria va aloca fondurile necesare amenajării terenului în această lună, lucrările urmând să se finalizeze în scurt timp. Acest teren va fi pus la dispoziția elevilor pentru orele de sport, iar după cursuri acesta va putea fi utilizat de sibieni, promovându-se astfel practicarea sportului de masă pentru sănătate”, arătau reprezentanții administrației locale, într-un răspuns transmis pentru cititorii Turnul Sfatului în octombrie 2020.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 12808

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Trotineta

Acum 2 ani

Câte etaje va avea blocul care se va ridica pe respectivul teren? Locuri de parcare sunt prevăzute? Dar spațiu verde? Madam Fodor răspunde!
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 2 ani

Ca sibieni veritabili, sprijinim deciziile primariei, fiind convinsi ca sunt spre binele nostru, al intregii comunitati din burg. Daca se va edifica un ansamblu rezidential, speram ca dezvoltatorul va fi un apropiat al domnului presedinte, sprijinit de primarie, pentru ca doar acesta construieste la cel mai bun raport pret-calitate!
Raspunde

Cum e turcu-i și pistolul ...

Acum 2 ani

Atâta gargară pentru un șmecher care are un cort amplasat ilegal și care se țigănește să demonstreze ce folos aduce el comunității ... A încasat ani de zile banii celor care joacă acolo fără bon sau factură, de ce ar pleca de la miere? Treaba este simplă. Vrem să se respecte legea? Atunci să o respecte și privații, nu numai autoritățile! Vrem o țară ca afară? Atunci să ne comportăm ca afară!

Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

păi afară nu se distrug chestii funcționale. așa că invers calu'
Raspunde

Opinie

Acum 2 ani

Primaria Sibiu actioneaza in functie de interesele altor indivizi din exterior. Interesul cetateanului este blabla-ul vesnic aruncat la inaintare. Este o institutie putreda la nivel inalt, cu trafic de influenta ridicat si oameni corupti. A se vedea doar cate cazuri de coruptie au fost facute oficial in ultimul timp. Ca si exemplu: oare de ce nu se face vreun aquapark la Sibiu? Pai exista interese sa nu se faca....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gaviota Cucuruz

Acum 2 ani

Foarte bine! Sa se faca parcari ca nu mai avem unde sa ne tinem masinile! Primaria, ne aude cineva? Sport sa faca cine va vrea pe camp, nu in oras!
Raspunde

Strajan

Acum 2 ani

Dar porcaria construita fara autorizatie de Strajan (Super Mama, Sibiu 100%) de pe Ratiu cand o daramati?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus