Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Drumarii dau vina pe TIR-uri pentru gropi: „Nu putem repara drumurile în ritmul în care le distrug unii transportatori”

Drumarii dau vina pe TIR-uri pentru gropi: „Nu putem repara drumurile în ritmul în care le distrug unii transportatori”

Sindicatului Drumarilor „Elie Radu” anunță într-un comunicat de presă că a trimis o scrisoare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, în care își arată nemulțumirea față de transporturile grele. „Nu putem repara drumurile în ritmul în care le distrug unii transportatori”, spun drumarii.

Concret, Sindicatul Drumarilor solicită modificarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2011 şi efectuarea unui control real asupra transporturilor agabaritice. Sindicaliștii critică decizia din 2011 prin care a fost înființat Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), informează Mediafax.

„Considerăm că instituția responsabilă de repararea și modernizarea drumurilor este cea mai în măsură să îi controleze pe cei care, nerespectând legea, le pot distruge. Precizăm că în luna septembrie 2011, CNAIR avea câte un cântar pentru fiecare secţie de drumuri naţionale (SDN), respectiv pentru fiecare Direcţie Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP). Astfel, în total, erau peste 50 de cântare. Prin înfiinţarea ISCTR, atât logistica cât şi personalul specializat nu au fost preluate, iar din câte cunoaştem, ISCTR, după 10 ani, nu are nici măcar 20 de cântare în dotare”, susțin sindicaliștii.

Drumarii mai spun că „nu pot repara drumurile, în ritmul în care le distrug transportatorii” și îi solicită ministrului Grindeanu să modifice legislaţia, astfel încât salariaţii CNAIR să poată verifica şi amenda transporturile agabaritice neautorizate.

De asemenea, sindicaliștii îi propun ministrului Transporturilor să cumpere instalaţii care sesizează şi alarmează în privinţa transporturilor agabaritice. Cu ajutorul instrumentelor existente, cei de la CNAIR au aflat că numeroși șoferi de camion nu respectă normele legale privind greutatea maximă a transportului.

„În prezent CNAIR are montaţi contori clasificatori care furnizează date referitoare la greutatea totală a autovehiculelor care circulă pe autostrăzi şi drumurile naţionale. Din analiza datelor furnizate de un contor Peek, montat pe autostrada A1, am constatat că majoritatea autovehiculelor de transport au o greutate cuprinsă între 55 şi 80 tone, în condiţiile în care greutatea maximă admisă este de 40 tone”, au explicat cei de la Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”.

Sindicaliștii au mai avut o întâlnire pe această temă cu reprezentanții Ministerului Transporturilor în luna ianuarie și așteaptă un răspuns la solicitările lor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 861

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cetatean

Acum 3 luni

Problema e corupția.Angajatii care ar trebui sa cântărească și să aplice amenzi închid ochii sau întorc capul când trece câte un transport al unui băiat cu relații.Altii circulă noaptea sau la orele din afara programului pentru angajații statului.Ideea e ca dacă s-ar dori s-ar putea face ordine sub acest aspect dar mai n-aș crede...
Raspunde

Birtu

Acum 3 luni

Lucrul facut de mantuiala si de drumari si de cei care circula cu tirurile si camioanele supraincarcate de unde se va ajunge sa platim ceilanti prin reparatile mai dese ale masinilor plus accidente care vor fi din cauza starii proaste a drumurilor. Majoritatea camioanelor care se folosesc la constructii sint supraincarcate, dar nimeni din primarie nu verifica asta,ba mai mult firmele platesc pentru intrare in oras cu vehicule grele doar o parte iar restul merg sub forma de ca$h in buzunarele catorva persoane ! De ce credeti ca circula prin orasul nostru plin de firme de succes,atatea masini de lux ? Probabil sint ale doctorilor,inginerilor si oamenilor de afaceri de succes si in mica masura si a celor care profita financiar din lacunele legii si sint platiti din domeniul public tocmai sa protejeze orasul ,dar ei protejeaza firmele care cotizeaza prin plic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus