Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Victoria Bîrluțiu, șefa secției de Boli Infecțioase Sibiu, aleasă cetățean de onoare al comunei Sadu. „Sunt extrem de onorată”

Victoria Bîrluțiu, șefa secției de Boli Infecțioase Sibiu, aleasă cetățean de onoare al comunei Sadu. „Sunt extrem de onorată”

Șefa Secției Boli Infecțioase Sibiu, Victoria Bîrluțiu și preotul Gheorghe Neagoe au fost declarați cetățeni de onoare ai comunei Sadu de către primarul Valentin Ivan, în cadrul ședinței de consiliu local care a avut loc astăzi, 27 ianuarie.

Victoria Bîrluțiu a terminat studiile universitare în 1986 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, iar din anul 1990 lucrează la Spitalul Clinic Județean Sibiu, pe secția Boli Infecțioase, din 2006 administrând această secție.

„Este o personalitate marcantă a corpului medical și universitar sibian, o profesionistă cu rezultate demne de jurământul lui Hipocrate, cu totală empatie pentru cei care îi solicită ajutorul, deosebit de conștiincioasă, de altruistă, cu o viață pusă în slujba salvării celor în suferință. Începând din 1986, viața doamnei doctor Victoria Bîrluțiu, odată cu absolvirea studiilor din cadrul universității din Craiova este neîntrerupt legată de îngrijirea pacienților. Un capitol definitoriu pentru doctor Victoria Bîrluțiu este și va rămâne lupta din pandemie, doi ani de luptă continuă într-un șir aproape continuu de suferințe și strategii, o luptă în care devotamentul total și munca interminabilă au fost la cote foarte înalte”, a declarat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Contactată de Turnul Sfatului, Victoria Bîrluțiu a spus că este onorată pentru primirea acestui titlu și pentru aprecierea față de sistemul medical în aceste momente de pandemie. „Sunt extrem de onorată de primirea unei asemenea aprecieri din partea comunității Sadu. Mulțumesc celor care în momente atât de grele precum pandemia se gândesc să prețuiască corpul medical”.

Al doilea titlu de cetățean de onoare i-a fost acordat preotului Gheorghe Neagoe, o personalitate marcantă pentru comunitatea din Sadu. „Pe plan administrativ, se implică permanent în viața comunității,  mai ales în cazul familiilor sau persoanelor nevoiașe, persoanelor vârstnice și care au nevoie de mângâierea duhovnicească în drumul spre mântuire. Biserica de Sus cum i se spune popular devine obiectivul principal de bună-gospodărire și administrare, ca efect al responsabilităților misionare și împreună cu Consiliul Parohial și Comitetul Bisericesc, păstrează acest monument istoric sub o ținută arhitecturală cât se poate de originală și intervine permanent cu lucrări de reparații când situația o impune, atât la biserică, cât și la zidul de piatră ce o împrejmuiește”, mai arată Valentin Ivan.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Neluțu von Kremșnitt

Acum 3 luni

Foarte frumos! La noi, in municipiul Sibiu, astfel de titluri nu se dau daca nu ai sange de saxon si nu ai construit ilegal macar 5 blocuri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus