Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

FOTO – Cum arată cel mai nou laborator de fizică al ULBS, investiție de 70.000 de lei

FOTO – Cum arată cel mai nou laborator de fizică al ULBS, investiție de 70.000 de lei

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat miercuri inaugurarea unui nou laborator de fizică, care va deservi peste 230 de studenți din trei facultăți.

Noul laborator de fizică generală, din cadrul Facultății de Științe, reprezintă finalizarea unei investiții de peste 70.000 de lei, reprezentând lucrări de modernizare, mobilier și aparatură.

”În ultimii 15 ani acest laborator a funcționat într-o altă sală mai mică, aflată în subsolul Facultății de Științe, însă acum, conducerea facultății a reușit să găsească acest nou spațiu care a fost renovat în totalitate, iar echipamentele din laborator s-au achiziționat prin intermediul unor proiecte de cercetare câștigate atât în competiția internă ULBS cât și prin colaborarea internațională bilaterală (2019-2021) cu IUCN Dubna”, a declarat conf. univ. dr. Mihaela Răcuciu, titular la Facultatea de Științe a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul Științe ale Mediului, Fizică, Educație Fizică și Sport, în cadrul colectivului de Fizică.

De asemenea, în cadrul noului laborator vor fi desfășurate activități de cercetare realizate în domeniul sintezei de nanoparticule magnetice și respectiv a studiului influenței acestora și a câmpurilor magnetice asupra țesuturilor biologice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 663

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Popa

Acum 6 luni

Laboator nou de fizica! Si sa tragi cu tunul nu gasesti profesori de fizica si de chimie pt. invatamantul preuniversitar... La ce bun?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus