Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
22°C

Goga are cei mai mulți elevi cu burse de merit. Topul școlilor

Goga are cei mai mulți elevi cu burse de merit. Topul școlilor

Peste 5.700 de elevi din județul Sibiu se încadrează la bursa de merit având o medie peste 9.50, potrivit precizărilor transmise de Ministerul Educației. Elevii sunt atât din unitățile de la oraș, cât și de la sat. În Sibiu școlile în care se vor acorda cele mai multe burse de merit sunt Goga, Lazăr și Brukenthal. În mediul Rural cele mai multe burse vor ajunge la Școala Gimnazială Șeica Mare, urmată de Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari și Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr.

5.742 de elevi din județul Sibiu se încadrează pentru bursele de merit stabilite la media 9.50, potrivit precizărilor trimise de către Ministerul Educației. În municipiul Sibiu, cele mai multe burse se vor acorda celor de la Colegiul Național „Octavian Goga”. 683 de elevi vor primi burse de merit, potrivit reprezentanților ISJ Sibiu. Urmează Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” cu 540 de burse de merit și Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu cu 472 de burse.

La Mediaș cele mai multe burse de merit, 133, vor primi elevii Școlii Gimnaziale „Hermann Oberth”. Urmează Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” cu 111 burse, Liceul Teoretic „Axente Sever” cu 103 burse și Colegiul „Școala Națională de Gaz” cu 100 burse.

Burse de merit primesc și cei care învață la școlile din satele sibiene. Cele mai multe burse sunt la Școala Gimnazială Șeica Mare, unde 41 de elevi au medii peste 9,50. Urmează Școala Gimnazială „Octavian Goga” din Rășinari cu 40 de burse, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr tot cu 40 burse și Școala Gimnazială „Ioan Pop Reteganu” Orlat cu 38 burse.

În județ sunt și trei unități școlare unde niciun elev nu are media de la 9,50 în sus. Este vorba despre Școala Gimnazială Merghindeal, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” și Liceul Tehnologic Cisnădie. Aceste școli au rămas fără burse de merit în cel de-al doilea semestru.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus