Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
18°C

Omicron = Delta x 2, la infectare. Omicron = Delta : 2, la cazuri grave și decese

Omicron = Delta x 2, la infectare. Omicron = Delta : 2, la cazuri grave și decese

Datele strânse de Turnul Sfatului de la începutul pandemiei și până acum ne arată că varianta Omicron a Covid e de cel puțin două ori mai contagioasă decât Delta în privința ratei de infectare. Delta, pe de altă parte, a fost de două ori mai periculoasă decât Omicron, ne arată graficele, până în acest moment.

Conform analizei, media pe șapte zile a cazurilor noi în timpul Valului Delta, maximul a fost de 501, iar astăzi avem 947, în creștere accelerată față de datele din ultimele zile.

În privința incidenței: avem acum 28,87 în municipiul Sibiu, iar maximul Delta a fost de 13,46. În județ, proporția se păstrează. Am avut 9,24 în Delta, avem 17,9 în Omicron.

La cazuri active, avem acum un total de 8.518, în plin val Omicron, iar cel mai mult am avut în valul 4, Delta, 4.400.

Din fericire, rata mare de infectare nu se vede în aceeași proporție și în spitale.

În valul Omicron am avut în cele mai intense zile un maxim de 48-50 de paturi ocupate, acesta fiind, capacitatea totală, iar acum am ajuns la 20 de sibieni internați.

În privința internărilor, în valul Delta am avut cel mai mult 486 de pacienți internați, iar acum avem 247.

Datele de astăzi, însă, ne arată că nu am ajuns încă în vârful valului Omicron, fiind de așteptat ca cifrele să mai crească. Avem astăzi 1374 de cazuri noi, din 1637 de teste efectuate, rezultând o incidență de 83,93%, una foarte mare ținând cont de numărul de teste realizate.

Pe de altă parte, aceste date nu sunt extrem de precise, din cauza faptului că atât sistemul public de ambulanță, cât și DSP sunt instituții copleșite de numărul de cereri. Pe de-o parte ambulanțele nu fac față numărului mare de solicitări din județ, pentru efectuarea de teste, iar DSP nu reușește prin laboratoarele arondate să realizeze testele și nici măcar să urce datele în sistem.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 961

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 7 luni

Bine sintetizat prin acele formule matematice! O singura intrebare am: Mai au tulpini sau s-au terminat si mai asteaptam putin pana primesc altele?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus