Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Rafila: de săptămâna viitoare ar putea începe trendul descendent al pandemiei

Rafila: de săptămâna viitoare ar putea începe trendul descendent al pandemiei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declară că în cursul zilei de miercuri au fost înregistrate 107 decese determinate de COVID-19, dar a estimat totodată că începând de săptămâna viitoare ar putea începe trendul descendent al pandemiei.

"Ieri a sosit în ţară acea tranşă de 50.000 de cutii de Molnupiravir, care în cursul zilei de azi şi mâine va fi distribuită spitalelor şi centrelor de evaluare, încât sperăm ca impactul în perioada următoare să fie favorabil şi să reducem cazurile care sunt complicate şi decesele, pentru că şi decesele sunt preocupante pentru noi. Astăzi au fost înregistrate 107 decese, plus încă 13 care sunt din perioade anterioare. Cred că, văzând cifrele şi discutând şi cu alţi colegi din zona de sănătate publică, cred că ne apropiem de o stabilizare a creşterii, încât în cursul săptămânii viitoare să începem trendul descendent al acestei pandemii şi cred că - lucru pe care şi-l doreşte toată lumea - să putem să renunţăm la măsurile impuse în timp. Sigur, astea sunt decizii care vor fi luate la nivelul Guvernului României", a spus el în debutul şedinţei de guvern, citat de Agerpres.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 10 luni

Eu v-am spus ca totul e planificat! Domn dr. Rafila, ati depus un juramant, De ce va lasati manipulat de mafia gulerelor albe?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus