Duminică,
14.08.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Sondaj în derulare: trei sferturi dintre sibieni consideră că schimbările climatice sunt reale și periculoase

Sondaj în derulare: trei sferturi dintre sibieni consideră că schimbările climatice sunt reale și periculoase

Consiliul Județean invită sibienii să participe la un sondaj referitor la schimbările climatice și impactul acestora, ale cărui rezultate vor fi utilizate în cadrul unui proiect de elaborare a unor planuri de acțiune. Trei sferturi dintre cei care au răspuns până acum sondajului consideră schimbările climatice reale și periculoase.

Autoritățile județene, în colaborare cu specialiști din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, au lansat un chestionar cu 21 de întrebări pe subiectul schimbărilor climatice. Sondajul urmărește să culeagă opiniile sibienilor referitoare la modul în care schimbările climatice (dacă acestea sunt recunoscute) afectează de la viața comunităților locale, la cea a sibienilor și familiilor acestora. Prin întrebările formulate, autoritățile doresc să afle și nivelul de informare al sibienilor pe acest subiect, dar și deschiderea pe care locuitorii o au pentru a primi astfel de informații.

Citește și Cum s-a schimbat clima în Sibiu: Media anuală a crescut cu aproape trei grade. De Crăciun doar o dată la trei ani temperatura mai scade sub zero grade

Sibienii sunt invitați să răspundă la întrebările din chestionarul care poate fi accesat aici până cel mai târziu pe 21 februarie 2022. ”Obiectivul principal al proiectului este acela de a realiza două planuri de acțiune pentru atenuarea schimbărilor climatice și totodată pentru a identifica măsurile necesare pentru adaptarea la aceste schimbări la nivelul municipiilor Sibiu și Mediaș, dar și de a conștientiza efectul schimbărilor climatice atât la nivelul autorităților din județul Sibiu, cât și al locuitorilor și al tuturor factorilor implicați”, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu referitor la proiectul în cadrul căruia sunt colectate opiniile sibienilor.

Citește și CJ și universitarii din Cluj vor elabora planurile prin care Sibiul și Mediașul să atenueze efectele schimbărilor climatice

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus