Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Un nou proiect Erasmus a fost demarat la „Octavian Goga”. Este un curs complet de educație pentru mediu

Un nou proiect Erasmus a fost demarat la „Octavian Goga”. Este un curs complet de educație pentru mediu

Reprezentanții Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu anunță debutul unui nou unui nou proiect Erasmus. Este vorba despre proiectul „Program de educație pentru mediu” care se va desfășura în perioada 1 decembrie 2021 – 30 noiembrie 2023. Parteneri în cadrul proiectului sunt școli din Italia, Portugalia și Cipru.

Coordonatorul proiectului este prof. Corina Dragoman, iar responsabilul pentru elaborarea materialelor științifice este prof. Codruța Burlea.

În cadrul programului, partenerii vor proiecta, produce și implementa un curs complet modular de Educație pentru Mediu, care îi va ajuta pe tineri să conștientizeze și să abordeze eficient oportunitățile, riscurile și provocările de mediu pe care le vor întâlni pe parcursul vieții.

Pentru fiecare modul de învățare va fi elaborat un set de materiale didactice digitale, ceea ce va permite parcurgerea cursului și de la distanță, în modul e-learning. Acest lucru se datorează și situației de urgență actuale legate de COVID-19 și ca răspuns la nevoia tot mai mare de metode de învățare la distanță.

Lista modulelor și unităților de învățare a fost discutată de partenerii internaționali în cadrul a 2 întâlniri care au avut loc online, în 13 ianuarie, respectiv 7 februarie 2022. Curriculum-ul va fi definitivat în cadrul unei întâlniri fizice care va avea loc în România, în mai 2022.

Toate materialele didactice (programa, prezentări, notele profesorului, videoclipuri, link-uri către resurse externe, fișe de lucru etc.) vor forma un Manual interactiv, accesibil printr-o platformă specifică on-line.

Elevii colegiului vor fi implicați activ atât în faza de concepere a materialelor de lucru, cât și în etapele de pilotare și implementare. Vor participa, de asemenea, la activități de diseminare, organizate pe parcurs precum și în cadrul unui eveniment de multiplicare ce va avea loc în anul al doilea de proiect.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus