Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Decizia urmează să fie luată săptămâna viitoare

Guvernul ia în calcul ridicarea stării de alertă. Decizia urmează să fie luată săptămâna viitoare

Guvernul va decide săptămâna viitoare măsurile luate în pandemie și, în funcție de evaluările privind situația internă și externă, e posibil să ridice starea de alertă, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Dacă starea de alertă instituită la începutul pandemiei ar fi ridicată, atunci ar dispărea absolut toate restricțiile existente.

Analiza situație va fi făcută după 15 februarie, având în vedere că analizele de moment ale Institutului Național de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății arată că a început scăderea valului pandemic.

Dacă și săptămâna viitoare analizele vor arăta o scădere a numărului de infectări, atunci e posibil sa fie ridicată starea de alerta, au declarat pentru G4Media sursele citate.

În fundamentarea unei astfel de decizii va fi luată în calcul și situația din statele membre UE – incidența cazurilor de covid, ce restricții mai există și care este gradul de vaccinare.

Starea de alertă a fost introdusă în România în 18 iunie 2020, astfel că țara noastră ar ieși de sub incidența acestei prevederi după aproape doi ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

???

Acum 7 luni

Super, la 43 la mie se poate ridica fara probleme.....
Raspunde

Laura

Acum 7 luni

Ce restrictii? Oricum nu le respecta nimeni pe astea care sunt si au tot renuntat la ele. Foarte multi oameni nu mai poarta masca nici pe strada, nici in autobuz, nici in supermarket, parintii nu poarta masca cand se inghesuie sa isi ia copiii de la scoala, nu se mai verifica certificatele in mall... La 47 la mie mi se pare normal sa renuntam la toate restrictiile.. Inca o decizie luata prost.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus