Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Sibiul trece valul 5 fără închiderea vreunei instituții importante: „Angajații infectați în același timp fac parte din structuri diferite”

Sibiul trece valul 5 fără închiderea vreunei instituții importante: „Angajații infectați în același timp fac parte din structuri diferite”

Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus în al cincelea val al pandemiei nu a afectat activitatea instituțiilor Sibiene aflate în prima linie, cu toate că nici Poliția, pompierii ori Ambulanța nu au scăpat de cazuri în cadrul instituțiilor.

Potrivit informațiilor primite în ultimele două săptămâni, cele mai multe cazuri apărute concomitent, din cadrul celor trei instituții menționate mai sus, au fost raportate la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în număr de 22 persoane confirmate cu infecție cu SARS CoV-2. În același timp, opt persoane au fost în carantină. Așadar, ISU s-a descurcat fără 30 de angajați deodată, însă chiar și așa activitatea s-a desfășurat în continuare la parametri normali, în principal datorită perioadei mai scurte de timp pe care angajații trebuie să o petreacă în carantină sau izolare.

„Ne influențează această situație activitatea, pentru că avem destul de multe cadre care intră în izolare și carantină, dar scurtarea perioadelor a fost un mare avantaj pentru noi, pentru că se realizează un rulaj între personal. Aspectul de contagiozitate crescută al acestei tulpini ne ajută pentru că în trecut când aveam un caz două trei, dădeau în aceeași structură. Acum avem cazuri peste tot, sunt împărțite foarte divers în unitate și poate fi suplinită absența colegilor. În ultimele 2 săptămâni am avut și câte 20 de cazuri în același timp”, a explicat Lucian Trefaș, șeful ISU Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu, una din cele mai solicitate instituții în această perioadă, se descurca la începutul acestei luni cu lipsa a 11 angajați – patru pozitivi și șapte contacți direcți.

„Deocamdată nu sunt probleme de efectiv, se poate lucra la parametrii normali”, a transmis Genu Scridon, purtător de cuvânt al Ambulanței.

Cel mai recent raport vine de la Poliția Sibiu unde în data de 14 februarie lipseau 26 de angajați – 17 în carantină și nouă în izolare. „Precizăm că polițiștii aflați în carantină sau izolare fac parte din structuri diferite, iar atribuțiile acestora au fost preluate temporar de către colegi, conducând la desfășurarea în continuare în bune condiții a activităților specifice”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus