Vineri,
12.08.2022
Ceata
Acum
12°C

Biserica Evanghelică C.A, mesaj pentru Ucraina: ”Agresiunea regimului rus nu provoacă decât mizerie și declin”

Biserica Evanghelică C.A, mesaj pentru Ucraina: ”Agresiunea regimului rus nu provoacă decât mizerie și declin”

Biserica Evanghelică a transmis astăzi un mesaj în contextul agresiunii militare a Rusiei, în Ucraina, îndemnând la pace și atrâgând atenția că de cele mai multe ori victimele se aleg din rândul celor fără vină.

"Observăm cu stupoare și tristețe evenimentele teribile din țara vecină. Mutarea violentă a frontierelor nu trebuie să aibă loc în secolul XXI", declară episcopul Reinhart Guib într-o primă reacție: "Agresiunea regimului rus nu provoacă decât mizerie și declin. De ambele părți vor fi moarte și suferință, în special în rândul oamenilor nevinovați. Prin urmare, gândurile noastre se îndreaptă către oamenii din orașele și regiunile afectate din Ucraina. - Să ne rugăm pentru pace în Europa!"

În acest context, episcopul Reinhart Guib a scris și o Rugăciune pentru pace în Ucraina.

”Atotputernice și milostive Dumnezeu, care ai creat lumea noastră ca un loc al bunătății și al păcii, îți mulțumim pentru multele decenii de pace în Europa și în țara noastră. Fiul tău Isus Hristos a exemplificat pacea și iubirea. El a pășit pe calea reconcilierii și a crucii.

Aducem în fața Ta temerile și plânsetele noastre în privința terorii, războiului și vărsării de sânge în lumea noastră și în special în Ucraina. Doamne împotrivește-te Tu la orice comportament de putere excesivă care distruge viața și provoacă suferință oamenilor.

Te rugăm să chemi pe cei responsabili din Rusia și din întreaga lume să se întoarcă înapoi la masa dialogului, să renunțe la arme și să caute pacea, care doar ea face posibilă viața și comuniunea interumană și cu Tine.

Te rugăm să fi alături de frații în credință și toți oamenii din Ucraina, dar și din Belarus. Să devenim cu toții instrumente ale păcii tale în cuvânt și faptă, în rugăciune și în muncă. Miluiește-ne pe noi toți și dă-ne pacea Ta care este mai presus decât orice. Amin”, este rugăciunea redactată de episcop.

Corina Derla, curator al Parohiei Bisericii Evanghelice C. A. din Suceava, raportează primii refugiați care încearcă să ajungă din nordul Bucovinei în sudul Bucovinei, în România. "Prietenii din Cernăuți m-au rugat deja în mod special să îi pot găzdui aici în caz de urgență".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus