Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
10°C

”FDGR își menține abordarea de a nu mări chiria”. Cu 4.127 de lei pe lună, Sibiul a prelungit contractul pentru Căminul pentru vârstnici

”FDGR își menține abordarea de a nu mări chiria”. Cu 4.127 de lei pe lună, Sibiul a prelungit contractul pentru Căminul pentru vârstnici

Reprezentanții FDGR Sibiu au menținut și pentru următorii trei ani chiria de 10.318 lei lunar, cerută pentru clădirea și terenul de pe str. George Coșbuc, în care funcționează Căminul pentru persoane vârstnice al municipiului. Din acești bani, 4.127 de lei intră efectiv în conturile FDGR.

Consiliul local Sibiu a aprobat în ședința de joi prelungirea cu trei ani a contractului de închiriere a clădirii de 1.996 de mp și a terenului aferent (2.663 de mp) în care funcționează Căminul pentru persoane vârstnice. Imobilele aparțin Forumului Democrat al Germanilor din România, iar contractul va fi semnat pentru aceeași sumă stabilită de la prima închiriere, în 2010.

”Cuantumul chiriei a fost stabilit prin lege în 2010, deși contractul a fost prelungit de două ori de atunci. FDGR nu a dorit niciodată să mărească cuantumul. FDGR își menține abordarea de a prelungi contractul de închiriere fără a mări chiria stabilită în contractul inițial”, a declarat în timpul ședinței Alexander Guib, consilier local din partea FDGR.

Nu întreaga sumă stabilită drept chirie lunară intră în conturile Forumului. Reprezentanții acestuia au decis încă din 2010 ca doar 40% (echivalentul a 4.127 de lei) din chirie să fie plătită, restul de 60% (6.191 de lei lunar) urmând să fie virați Direcției de Asistență socială ”ca și donație a proprietarului pentru lucrări de investiții, reparații capitale și reparații curente a imobilului închiriat”, după cum se arată în contract.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Aci Duțu

Acum 1 an

800 euroi pentru 2000 mp de clădire? vreau și eu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus