Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
20°C

1,2 milioane de lei: fostul director a dat în judecată Romgaz pentru 21 de salarii. ”Eu am propus să fiu repus în funcție”

1,2 milioane de lei: fostul director a dat în judecată Romgaz pentru 21 de salarii. ”Eu am propus să fiu repus în funcție”

Pe 8 martie 2022 este programat primul termen al procesului prin care Adrian Volintiru cere plata salariilor pe care le-ar fi încasat dacă nu ar fi fost demis de la conducerea Romgaz.

Adrian Volintiru a fost numit director interimar al Romgaz în vara anului 2018, din luna octombrie fiind numit director plin de către consiliul de administrație. În ianuarie 2021 el a fost revocat de către același consiliu.

”Din punctul meu de vedere, mi-a fost revocat mandatul de director general în mod abuziv. Mandatul meu era de 48 de luni, din care mi-au mai rămas aproximativ 21. Despre asta este vorba. Eu am fost pus director general pentru un mandat de patru ani”, declară acum Adrian Volintiru, pentru cititorii Turnul Sfatului.

Citește și Romgaz: afaceri în familie în vreme de pandemie. 8.000.000 de lei aruncați pe un teren ”fără documente-suport”

El spune că a încercat, inițial, să negocieze repunerea în funcție. Varianta fiind respinsă, a deschis proces la Tribunalul Sibiu, prin care să îi fie plătite 1,2 milioane de lei, echivalentul salariilor pe 21 de lunio. ”Am avut o procedură prealabilă cu Romgaz, în cadrul căreia eu am propus să fiu repus în funcție, pentru a nu se mai plăti și daune compensatorii. Mai ales că acum vor plăti și destui bani avocaților, deoarece vorbim de casa de avocatură Mușat și Asociații (casa de avocatură angajată de Romgaz – n.r.)... Mi s-a răspuns, sec, faptul că Romgazul își menține punctul de vedere”, declară Volintiru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Zzz

Acum 2 ani

omul e o patzachina completa insa are dreptate, avea contract de mandat la o firma care se doreste a fi serioasa, strategica, profesionista. cand colo, se mai schimba un ministru...imediat vrea sa isi puna marionete la romgaz. sa plateasca popescu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus