Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

SWIFT se pregătește să implementeze noile măsuri împotriva Rusiei. Florin Cîțu: „Ar trebui ca toate băncile rusești să fie excluse”

SWIFT se pregătește să implementeze noile măsuri împotriva Rusiei. Florin Cîțu: „Ar trebui ca toate băncile rusești să fie excluse”

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, afirmă că ar trebui ca toate băncile ruseşti să fie excluse din sistemul interbancar SWIFT şi susţine că România ar trebui să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi, anunță Agerpres. În același timp, societatea pentru telecomunicaţii financiare interbancare globale a anunțat că se pregătește să implementeze noile măsuri cerute de lumea occidentală.

"În sfârşit a fost luată decizia ca o parte dintre băncile ruseşti să fie excluse din SWIFT. Ar trebui ca TOATE să fie excluse. Foarte important: banca naţională a Rusiei nu mai are acces la activele sale din străinătate. DAR, pentru a avea efect, aceste măsuri trebuie implementate de fiecare ţară în parte URGENT. Este partea cea mai importantă: identificarea tuturor surselor de finanţare care ajung la Moscova şi blocate. România trebuie să implementeze rapid aceste măsuri şi să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi", scrie Cîţu, duminică, pe Facebook.

Ţările occidentale au adoptat o nouă serie de sancţiuni împotriva Moscovei după invazia Ucrainei, hotărând în special să excludă numeroase bănci ruseşti din sistemul interbancar SWIFT, un instrument esenţial pentru finanţele globale. Aceste măsuri au fost luate de Statele Unite, Franţa, Germania, Marea Britanie, Canada, Italia şi Comisia Europeană. Potrivit Uniunii Europene, aproximativ 70% din sectorul bancar rus este în prezent afectat de sancţiuni.

Tot în această dimineață, SWIFT a anunțat că se pregăteşte să implementeze în următoarele zile noile măsuri ale statelor occidentale care vizează anumite bănci ruseşti. „Colaborăm cu autorităţile europene pentru a înţelege detaliile privind entităţile care fac obiectul noilor măsuri şi ne pregătim să ne conformăm noilor dispoziţii", arată oficialii SWIFT.

Sursa: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Trotineta

Acum 11 luni

Unde-i Câțu un om normal trebuie să fie în partea cealaltă. Valabil pentru Mândruță, CTP, Cartianu, Caramitru, Perjovschi etc… etc… toată gașca de psihopați propagandiști reziști vacciniști etc… etc… transformați acum în experți geopolitici… oamenii care nu suflă o vorbă despre crimele pe care le fac stăpânii lor în România dar își smulg părul din cap pentru câțiva ucraineni care au fugit peste graniță pentru că așa li s-a spus la televizor. Turnul Sfatului, măcar pentru minusurile pe care o să le primesc publicați comentariul, nu fiți lași.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus