Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
14°C

Cercul Militar și-a închis aleea cu barieră. ”Ne gândim să amenajăm mult mai bine zona”

Cercul Militar și-a închis aleea cu barieră. ”Ne gândim să amenajăm mult mai bine zona”

Accesul pe aleea dintre Cercul Militar și Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS a fost blocat cu o barieră. Terenul pe care este amenajată respectiva alee aparține cazărmii Ministerului Apărării Naționale.

Bariera a fost montată în contextul în care Cercul Militar (Cazarma 1548 a Ministerului Apărării Naționale din România, mai exact) a devenit tot mai solicitat ca urmare a înființării Comandamentului NATO de la Sibiu.

”Acum avem tot mai multe solicitări de cazare, în contextul punerii în funcțiune a Corpului multinațional de sud est (Comandamentul NATO, în limbaj profan – n.r.), demnitari de stat și ai MApN și permanent aveam această problemă cu spațiile de parcare. Tot timpul erau mașini parcate pe aici. Noi ne gândim să amenajăm mult mai bine zona, să delimităm spațiile respective. Nu cred că va fi un lucru rău, dimpotrivă, va fi benefic. Am lăsat drept de servitute pietonal”, arată locotenent colonel Marius Bucurenciu, cel care conduce complexul care înglobează și Cercul Militar.

Terenul pe care este construită aleea aparține MApN 

Urmează lucrări de renovare

Blocarea străzii cu barieră de acces era prevăzută încă de anul trecut, când Guvernul României aproba efectuarea de lucrări de intervenție la clădirea Cercului Militar.

Lucrările au în vedere consolidarea clădirii, recompartimentarea, eficientizarea energetică și modernizarea rețelelor de utilități. Proiectul prevede și montarea unui lift nou, dar și împrejmuirea curții exterioare prin lucrări de zidărie.

”Noi sperăm ca prin luna martie să fie lansată achiziția pentru renovarea clădirii Cercului Militar. Sper să se întâmple cât mai repede, pentru că este necesară”, mai arată locotenent colonel Marius Bucurenciu.

Citește și Terenuri de tenis și squash pe Calea Dumbrăvii, pentru militarii NATO

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Sibianul

Acum 7 luni

Când s-a construit ,,Casa Armatei" pe vremuri nu era gradina de vara la restaurant. Acolo trebuia făcută parcare după revoluție și nu extensie la cârciumă. Peste câțiva ani o să dispară și spatiul verde până la trotuar.Bariere abuzive sânt la modă la instituții. Vezi bcr sau fostul centrul de calcul care au luat cu japca teren public
Raspunde

Contra

Acum 7 luni

Astia isi fac de cap! Profita ca a inceput razboiul in Ucraina si cred ca a venit vremea lor! Mai lasati halbele si luati armele!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 7 luni

au făcut și roșii lui dâncu ceva. că atât s-a putut. domnu trifu, vreo luare de poziție, sau tot yesmen la freco bocanco?
Raspunde

Semper

Acum 7 luni

Sa parcheze masina de plimbat prima doamna dupa bariera si nu in fata Cercului Militar, langa statuie... Monumentul SPPistului necunoscut. XVX, NXV...
Raspunde

@semper

Acum 7 luni

Se vede ca nu ești sibian, dacă erai știai ca mașinile spp-ului sunt parcate după bariera... Mai exact in spatele primăriei vechi(adică B-dul Victoriei)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus