Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primăria Nocrich caută înlocuitor pentru medicul care nu mai poate profesa. „Sunt mulți bolnavi care au nevoie de rețete și consultații”

Primăria Nocrich caută înlocuitor pentru medicul care nu mai poate profesa. „Sunt mulți bolnavi care au nevoie de rețete și consultații”

Medicul de la Nocrich, cercetat de autorități pentru că a permis unui sibian fără pregătire medicală să consulte pacienți, nu mai are dreptul de a profesa. De asemenea, se află sub control judiciar. 

Actualizare. Viceprimarul comunei spune că primăria va cere un înlocuitor pentru medicul de familie, la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că locuitorii au transmis mai multe solicitări în acest sens.

„Încercăm să luăm legătura cu casa de asigurări să ne trimită un înlocuitor până se clarifică situația. Avem multe solicitări din partea cetățenilor. Mulți oameni bolnavi au nevoie de medic pentru rețete și consultații”, explică Gheorghe Șamu.

Știre inițială. Procurorii sibieni au propus arestarea preventivă a medicului de familie, însă instanța de judecată a decis ca bărbatul să fie pus sub control judiciar timp de 60 de zile, iar în această perioadă să nu poată profesa, a transmis Ioan Veștemean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

Falsul medic, un farmacist din Sibiu, se află de asemenea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Vă reamintim că unul din cei doi medici de familie din comuna Nocrich este cercetat după ce a lăsat un farmacist din Sibiu să îi țină locul la cabinet pentru o zi, vara trecută. Înlocuitorul a scris 20 de rețete și două trimiteri, după ce a consultat 15 pacienți, printre care se aflau și copii.

Citește și Fals medic de familie prins că profesa în județul Sibiu. A tratat inclusiv un copil de un an

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 2 ani

Dar cei care-i legau pe pacientii cu covid de pat si ii sedau mai pot profesa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus