Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-11°C

„Mă gândesc la ea”... la Ucraina. Culorile steagului Ucrainei, pe tot mai multe clădiri din Sibiu

„Mă gândesc la ea”... la Ucraina. Culorile steagului Ucrainei, pe tot mai multe clădiri din Sibiu

De la începutul războiului, comunitatea din Sibiu este alături de refugiații din Ucraina prin donații, cazare gratuită sau locuri de muncă. Pe lângă aceste ajutoare, la o plimbare prin oraș, putem observa simboluri care înfățișează culorile steagului Ucrainei și mesaje de încurajare. Un astfel de simbol regăsim și pe cunoscuta clădire „Mă gândesc la ea”.

Citește și: Sibienii ajută mai mult refugiații decât autoritățile: de la transport, la masă și casă

FOTO VIDEO Donații pentru Ucraina, din Sibiu: „Începem să nu mai avem loc”

Dacă ajungem zilele acestea pe strada Tribunei, la spațiul de artă „Mă gândesc la ea” vom descoperi un simbol care ne duce cu gândul la Ucraina. Un sticker colorat în galben și albastru, culorile steagului țării pe care tot mai mulți oameni o părăsesc în aceste momente, este lipit exact lângă mesajul „Mă gândesc la ea”.

„Cred că faptul că prin acest simplu sticker transmitem exact mesajul de pe această clădire. Ne gândim la Ucraina, este în sufletele noastre și mergem înainte cu speranța că lucrurile vor evolua spre bine”, spune sibianca Teodora.

„Suntem alături de Ucraina”

Începând de ieri, la porțile Muzeului Național Brukenthal, putem vedea două afișe mari pe care este colorat steagul Ucrainei cu mesajul „Alături de Ucraina/Stand with Ukraine”.

„Conform Circularei Biroului Comunicare și Dialog Social din cadrul Ministerului Culturii, in aceasta perioadă evenimentele ce se vor desfășura în cadrul Muzeului Național Brukenthal vor fi precedate de un moment de reculegere pentru victimele războiului, precum şi de un îndemn la rugăciune pentru toți românii care trăiesc în Ucraina în această perioadă tulbure”, arată reprezentanții instituției.

Despre această inițiativă, sibienii spun că este una admirabilă și că mobilizarea din această perioadă a instituțiilor, dar și a comunității i-a impresionat. Pe Marius l-am găsit fotografiind intrarea Muzeului Brukenthal. „Mi se pare un gest foarte frumos, cred că războiul din Ucraina cumva ne-a unit și mai mult pe noi ca și comunitate. Cred că transmiterea mesajului că suntem alături de Ucraina este importantă și la nivel simbolic, așa cum au ales să transmită cei de la muzeu”, arată sibianul.

Zilele trecute, sediul Filarmonicii Sibiu și interiorul clădirii au fost iluminate în culorile steagului Ucrainei, galben-albastru, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

Citește și:

Sediul Filarmonicii Sibiu, în culorile Ucrainei. ”Solidari în fața urii, nedreptății și barbariei”

Fanii BC CSU Sibiu se alătură campaniilor pentru ucraineni. „Galben albastru sunt culori frumoase, galben albastru sunt victorioase!"

Muzeul Astra oferă locuri de muncă și cazare refugiaților din Ucraina

Filarmonica din Sibiu oferă cazare și locuri de muncă artiștilor din Ucraina

Cel mai mare angajator din Sibiu oferă locuri de muncă conform studiilor și calificărilor ucrainenilor care fug de război

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Varza Globala

Acum 11 luni

...vedeti ca steagurile alea atrag artileria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus