Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

CNAS: Refugiaţii din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români

CNAS: Refugiaţii din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români

Cetăţenii străini şi apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"Cetăţenii străini şi apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative", reiese dintr-un comunicat CNAS remis Agerpres.

Asistenţa medicală se acordă de către furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român.

"Furnizorii vor păstra o copie a documentului şi vor întocmi evidenţe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane. CNAS a transmis o circulară către toate casele de asigurări de sănătate cu informaţii privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru refugiaţii din Ucraina, pentru a fi transmise tuturor furnizorilor cu care acestea se află în relaţie contractuală", menţionează sursa citată. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Ardi

Acum 9 luni

Adica trebuie sa dea si ei spaga? Sau sa astepte 38 de zile pentru un CT pulmonar? Wellcome to Romania!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus