Acordul de mediu pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș prevede tăierea unor ”arbori răzleți” și ”pâlcuri de vegetație”, însă nu vor fi defrișări de fonduri forestiere, se arată în document.
Conform acordul de mediu consultat de Bună Ziua Brașov se va curăţa de vegetaţie o suprafaţă de aproximativ 28 de hectare, din care 8,43 de hectare se află în interiorul ariilor protejate.
Documentul emis de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu arată că pentru realizarea acestui drum de mare viteză „nu sunt necesare defrişări de fonduri forestiere”, dar nici „defrişări de în habitate naturale de interes comunitar (definite prin reglementările europene – n.r.)”.
Practic, se mai arată în textul acordului de mediu, „suprafeţele ce urmează a fi defrişare pentru implementarea proiectului sunt reprezentate de vegetaţie arbustivă, arbori şi arbuşti răzleţi în mare parte de-a lungul unor pâraie, pâlcuri de vegetaţie situate la limita dintre terenuri agricole sau dispuse răzleţ pe pajişti fără valoare conservativă. Se va curăţa de vegetaţie o suprafaţă de aproximativ 28 de hectare, din care 8,43 de hectare se află în interiorul ariilor protejate”.
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu a emis a emis în 7 februarie acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş, arteră care va avea lungimea de 68,05 kilometri (din care aproape 30 km în judeţul Braşov) şi va fi împărţită în patru tronsoane.
Viteza de proiectare pentru autostrada Sibiu – Făgăraş va fi de 140 km/oră, însă în zonele de deal va fi redusă la 100 km/oră, iar la nodurile rutiere la 80 km/oră.
Citește și:
Autostrada Sibiu - Făgăraș, aprobată de comitetul interministerial. Traseul de 68 km este împărțit în patru tronsoane
Artera va avea în total şapte noduri rutiere, la Boiţa, Avrig, Arpaşu, Victoria, Sâmbăta, Ileni şi Făgăraş.
Valoarea totală a investiţiei este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA, mai spunea luna trecută oficialul din Transporturi.
Anul trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estima că licitaţia de lucrări va fi lansată în trimestrul 1 al acestui an.
Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din reţeaua TEN-T Comprehenive, secţiunea care traversează România vest – est, pe ruta Nădlac – Arad – Lugoj – Deva – Sibiu – Făgăraş – Braşov – Ploieşti – Bucureşti – Constanţa.
Autostrada Sibiu – Făgăraş se va desprinde din Autostrada Sibiu – Piteşti printr-un nod rutier de mare viteză, la Boiţa. Proiectul se va derula pe 4 tronsoane, respectiv:
- Boiţa – Avrig;
- Avrig – Arpaşu de Jos;
- Arpaşu de Jos – Sămbăta de Sus;
- Sâmbăta de Sus – Făgăraş (drum de legătură DN1).
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: fagaras , Sibiu , autostrada , acord de mediu
Vizualizari: 4739
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
M
Acum 11 ore
Gil
Acum 11 ore
Newman
Acum 11 ore
Flaver
Acum 12 ore
Maria