Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Nicio pădure defrișată pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș, dar se vor curăța de vegetație 28 de hectare. Drumul va traversa 3 situri Natura 2000

Nicio pădure defrișată pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș, dar se vor curăța de vegetație 28 de hectare. Drumul va traversa 3 situri Natura 2000

Acordul de mediu pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș prevede tăierea unor ”arbori răzleți” și ”pâlcuri de vegetație”, însă nu vor fi defrișări de fonduri forestiere, se arată în document.

Conform acordul de mediu consultat de Bună Ziua Brașov se va curăţa de vegetaţie o suprafaţă de aproximativ 28 de hectare, din care 8,43 de hectare se află în interiorul ariilor protejate.

Documentul emis de Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu  arată că pentru realizarea acestui drum de mare viteză „nu sunt necesare defrişări de fonduri forestiere”, dar nici „defrişări de în habitate naturale de interes comunitar (definite prin reglementările europene – n.r.)”.

Practic, se mai arată în textul acordului de mediu, „suprafeţele ce urmează a fi defrişare pentru implementarea proiectului sunt reprezentate de vegetaţie arbustivă, arbori şi arbuşti răzleţi în mare parte de-a lungul unor pâraie, pâlcuri de vegetaţie situate la limita dintre terenuri agricole sau dispuse răzleţ pe pajişti fără valoare conservativă. Se va curăţa de vegetaţie o suprafaţă de aproximativ 28 de hectare, din care 8,43 de hectare se află în interiorul ariilor protejate”.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu a emis a emis în 7 februarie acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş, arteră care va avea lungimea de 68,05 kilometri (din care aproape 30 km în judeţul Braşov) şi va fi împărţită în patru tronsoane.

Viteza de proiectare pentru autostrada Sibiu – Făgăraş va fi de 140 km/oră, însă în zonele de deal va fi redusă la 100 km/oră, iar la nodurile rutiere la 80 km/oră.

Citește și: 

Autostrada Sibiu - Făgăraș, aprobată de comitetul interministerial. Traseul de 68 km este împărțit în patru tronsoane

Artera va avea în total şapte noduri rutiere, la Boiţa, Avrig, Arpaşu, Victoria, Sâmbăta, Ileni şi Făgăraş.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 7,5 miliarde de lei cu TVA, mai spunea luna trecută oficialul din Transporturi.

Anul trecut, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estima că licitaţia de lucrări va fi lansată în trimestrul 1 al acestui an.

Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din reţeaua TEN-T Comprehenive, secţiunea care traversează România vest – est, pe ruta Nădlac – Arad – Lugoj – Deva – Sibiu – Făgăraş – Braşov – Ploieşti – Bucureşti – Constanţa.

Autostrada Sibiu – Făgăraş se va desprinde din Autostrada Sibiu – Piteşti printr-un nod rutier de mare viteză, la Boiţa. Proiectul se va derula pe 4 tronsoane, respectiv:

- Boiţa – Avrig;

- Avrig – Arpaşu de Jos;

- Arpaşu de Jos – Sămbăta de Sus;

- Sâmbăta de Sus – Făgăraş (drum de legătură DN1).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4739

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ion

Acum 11 luni

...ce paduri sa mai defriseze, ca is toate defrisate de austrieci, de mult !?
Raspunde

Kokos

Acum 10 luni

Serios??? De austrieci? Oare? Doar firma care prelucrează e austriaca , cei care au defrisat și cei care au dat liber la defrișări au fost mafioții ROMÂNI care s-au perindat la conducerea statului roman în ultimii 32 de ani.
Raspunde

Badea Cartan

Acum 10 luni

Nici cioatele nu mai sunt pe acolo,ce sa mai vorbim de defrisari,si da,nu strainii ne-au furat,ci ne-au ofertat iar noi am zis,"Ia boss ca e buni si euro"...In paduri sunt stapani politicienii romani,padurar e un roman,in TAF e un roman,ala de trage de sfoara la drujba e roman,ala de pe camion e roman,politistul e roman,nu austriac nu neo-zeelandez martian sau ceva chiabur de pe Calea Lactee,e roman,cunosc din vedere padurar,ce cara cu un UTB de ani de zile lemn brut,undeva prin Nou Roman,apoi la 2 zile iese din sat un camion cu lemn.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus