Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
-0°C

Număr de TelVerde pentru refugiații ucraineni care ajung în Sibiu

Număr de TelVerde pentru refugiații ucraineni care ajung în Sibiu

Refugiații ucraineni care ajung la Sibiu au de acum la dispoziție un număr de TelVerde la care pot suna, anunță municipalitatea.

Numărul este 0800 811 822 și le va face legătura ucrainenilor cu asistenți sociali care vor identifica nevoile acestora și îi vor îndruma. Contactul se poate face și pe email la protsoc@sibiu.ro sau direct la sediul instituției Bulevardul Victoriei nr 1-3, camera 2.

„Fiecare persoană sau familie este un caz diferit, cu nevoi diferite. De aceea, asistenții noștri sociali vor face foarte repede o anchetă socială prin care să stabilească ce nevoi sunt și cum putem ajuta noi concret, din resursele locale, sau asociațiile și fundațiile partenere. În plus am realizat și o situație a spațiilor de cazare pe care le putem pune la dispoziție, în colaborare cu ISU Sibiu”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Persoanele cu statut de refugiat provenite din Ucraina care dețin un document de identitate provizoriu (primit la frontieră) pot solicita sprijin administrației locale sibiene, care oferă următoarele tipuri de ajutor:

Masă la Cantina Municipiului Sibiu

  • Întocmirea dosarelor pentru acordarea ajutorului social
  • Întocmirea dosarelor pentru acordarea alocației de stat copiilor refugiaților care au obținut acest statut
  • Sprijin psihologic pentru copii, informare și consiliere.

Spațiile de cazare puse la dispoziție de Primăria Sibiu au fost comunicate către ISU Sibiu, totalizând un număr de 129 locuri:

  • 100 de locuri în internatele Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” și respectiv al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu – mobilate și dotate corespunzător.
  • 29 de locuri în locuințele libere din fondul locativ al municipiului Sibiu. În perioada următoare, acestea vor fi dotate cu mobilier de primă necesitate.

Pe lângă aceste spații, în funcție de necesități, analizăm și alte posibilități de cazare în imobile aflate în proprietatea sau administrarea noastră.

În acordarea serviciilor sociale, Primăria Sibiu contează pe resursele bugetului local, dar și pe sprijinul și contribuția asociațiilor și fundațiilor partenere ale Direcției de Asistență Socială Sibiu, care pot oferi alimente, produse de igienă și îmbrăcăminte. Pe lângă acestea, Primăria Sibiu a realizat o evidență a firmelor și chiar a persoanelor fizice care au scris municipalității, oferindu-și ajutorul, și „vom apela și la aceste oferte, mulțumind astfel comunității pentru implicarea activă”, transmite Primăria.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus