Marţi,
07.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-6°C

VIDEO Spectacol emoționant pentru Ucraina, la o grădiniță din Sibiu. „Le-am explicat copiilor ce se întâmplă cu prietenii noștri”

VIDEO Spectacol emoționant pentru Ucraina, la o grădiniță din Sibiu. „Le-am explicat copiilor ce se întâmplă cu prietenii noștri”

Aproximativ 300 de copii de la grădinița nr. 29 din cartierul Vasile Aaron au pregătit, cu educatoarele lor, un moment special pentru cei afectați de războiul din Ucraina. Micuții au avut câteva coregrafii, un cântec pe care l-au compus educatoarele împreună cu directoarea și chiar porumbei.

„Nu am rămas indiferentă la vocile copiilor”, spune Carmen Firu, directoarea grădiniței. Și-a dorit să facă ceva pentru ucraineni, un gest care să transmită solidaritate și prietenia pură a copilașilor care înțeleg că „prietenii noștri de peste graniță sunt triști și suferă”.

Momentul a constat în câteva cântece, dintre care unul compus special pentru Ucraina, cântat pe negativul melodiei „Doamne, ocrotește-i pe români”, iar la final câțiva copii au avut o coregrafie cu steagurile României și Ucrainei, dorind să reprezinte unitatea dintre cele două țări și faptul că țara noastră este alături de cei aflați acum în suferință.

„Când m-am uitat la televizor și am văzut atâta suferință pe chipurile mamelor, în lacrimile copiilor pe care îi purtau în brațe, nu am putut să nu fac nimic. Săptămâna aceasta am organizat întreaga acțiune, pe repede-înainte, să spunem așa. Copiii sunt cei mai inocenți și am ales să transmitem acest mesaj prin ei, că suntem alături de Ucraina, cu sufletul deschis și cu tot ceea ce putem. Cu siguranță, nici părinții din grădinița noastră nu o să rămână indiferenți”, spune directoarea.

Copilașii au înțeles că sunt alți micuți, la fel ca ei, în Ucraina, care acum suferă și au nevoie să vadă că se întâmplă și lucruri frumoase în lume, dedicate lor. Așa că au acceptat cu bucurie să pregătească momente deosebite în onoarea prietenilor lor de peste hotare.

„Colegele mele le-au explicat, cu blândețe, despre ce este vorba. Cu siguranță au văzut cu părinții la televizor câte ceva. Nu am pronunțat neapărat cuvântul război, le-am spus doar că sunt momente triste pentru Ucraina și că ei sunt prietenii noștri și-atunci vrem să le transmitem un mesaj de solidaritate. Doamne ferește să aibă parte de așa ceva, dar aceasta este realitatea cruntă pe care o trăim cu toții și ei trebuie să înțeleagă atât cât pot, să știe să fie solidari”, a concluzionat Carmen Firu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anonim

Acum 11 luni

Ce frumos,cata insipratie.Asa este....am vazut mame cu copilasi in brate,ochii in lacrimi,iar in suflete....ei stiu ce simt,insa noi,romanii suntem de apreciat in aceste clipe in care nu le dam voie sa se simta singuri. Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti,sa puna bunatate in inima celor care au initiat aceasta grea incercare,sa fie pace in lume.Doamne ajuta.
Raspunde

Nemo

Acum 11 luni

Au stat in ploaie si in frig... plus cumparatul fesurilor galbene...oare a meritat?
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 11 luni

Ar fi bine sa nu implicam emotional copiii in asemenea mijloace de PR. E ok sa stie ca e bine sa fii alaturi de cei care au nevoie de ajutor, dar de aici si pana la a le asigna cauze politice, doar pentru castigul de imagine al adultilor, nu mi se pare o idee buna. Ar fi bine sa se simta romani, apoi europeni, insa in primul rand sa fie copii! Inocenta lor se va pierde treptat, dar daca le fortam sentimentele, s-ar putea sa le faca rau in viitor. Ce parere aveti, dragi sibieni?
Raspunde

Munteanu

Acum 11 luni

Da, o initiativa... Insa de ce se facea atata caz ca pe vremea lui Ceasca toti eram pionieri si inregimentati in detasamente si dadeam raportul comandantului de unitate ca soldatii?! Cum se repeta istoria! Dar uneori e ciuma, iar acum e muma!
Raspunde

???

Acum 11 luni

Mai bine i-ati fi invatat sa se poarte si sa vorbeasca! Asta inseamna educatie! Nu politizare si propaganda!
Raspunde

Muresan

Acum 10 luni

Care prieteni?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus