Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: “Practica incorectă și ilegală a distribuitorilor de carburant trebuie să fie pedepsită”

Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: “Practica incorectă și ilegală a distribuitorilor de carburant trebuie să fie pedepsită”

Ministerul Economiei a constituit, la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția a Consumatorilor, echipe mixte de control pentru a verifica modul în care a fost comercializat combustibilul dar și creșterea artificială, extrem de rapidă a prețurilor.

“Nu există justificare logică pentru creșterea rapidă a prețurilor atât la sortimentele de benzină, cât și la cele de motorină pe care am văzut-o începând de aseară. Așa că toate aceste practici trebuie să fie investigate și pedepsite, acolo unde este cazul”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș.

Conform legislației pentru protecția consumatorilor aflată în vigoare, operatorii economici sunt obligați să presteze numai servicii care nu afectează viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora.

“Valul nejustificat de scumpiri trebuie să înceteze iar toți cei care au profitat de pe urma acestuia să fie trași la răspundere. Sunt convins că toți colegii mei vor depune toate eforturile pentru a-i descoperi pe toți cei vinovați de această criză creată artificial. Ulterior, toți trebuie să fie sancționați substanțial pentru a întelege că România nu permite astfel de practici.”, a declarant Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Alături de echipele de control ale ANPC participă la aceste acțiuni și reprezentanți ai Consiliului Concurenței dar și echipe ANAF.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

JOS SPECULA ALIMENTARA

Acum 2 ani

Trebuie redefinit și pedepsita legal specula și în domeniul alimentar. Nu e în regula ca legume și fructe se cumpăra la un preț derizoriu de la producători și noua pe piața ni se vând aceleași produse, la preturi halucinant de mari. Au fost sute de emisiuni la TV cum producătorii se plâng ca nu au cui vinde recoltele la preț cât de cât apropiat cu prețul la care se vând în piețe, sau cum trebuie sa își arunce toată munca de peste an, fiindcă "jmecherii" efectiv ii Șantajează ca ori le vinde lor pe mai nimic, ori daca nu, nu au decât sa își arunce toată producția.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus