Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Senatorul Ștefan Pălărie: Despre Sibiu am auzit următoarele sintagme - ”Șomaj zero”, ”Numai să nu vrei nu-ți găsești loc de muncă”

Senatorul Ștefan Pălărie: Despre Sibiu am auzit următoarele sintagme - ”Șomaj zero”, ”Numai să nu vrei nu-ți găsești loc de muncă”

Membru al comisiei de învățământ și al comisiei de muncă din Senat, senatorul USR Ștefan Pălărie s-a aflat astăzi la Sibiu pentru a discuta cu angajatori, companii și reprezentanți ai autorităților publice locale despre cum poate fi extins în toată țara exemplul școlii duale și modelul învățământului sibian.

Vizita senatorului USR la Sibiu este o parte a unui demers de consultare publică realizat în mai multe orașe din țară, cu scopul de a descoperi și evidenția cele mai bune practici, în vederea noii legi a educației naționale.

”Anul 2022 este un moment cheie, un moment de reset pentru educația din România pentru următorii zece ani. Vorbim despre o nouă Lege a educației, o lege, care în România are un orizont de impact de cam un deceniu. Multă lume spune că o nouă reformă a educației poate să aibă valoare dacă ea vine și cu bani. Partea corectă este că, față de alte momente similare, anul acesta avem un lucru nou care poate să fie infrastructura unei schimbări în bine: PNRR-ul. PNRR-ul este un contract de țară, un angajament pe care România și l-a luat la nivel european”

Cât privește Sibiul, Ștefan Pălărie a declarat că a venit special pentru că a auzit numeroase lucruri pozitive legate de piața muncii și învățământul local.

”Sunt aici să mai anunț un lucru important. Există la nivelul parlamentarilor USR un grup de lucru care își propune să adauge în Legea Educației Naționale stimulente noi pentru învățământul dual. Structura de învățământ dual se dovedește a fi, în multe state europene, forma prin care angajații școlii pot să ajungă direct în câmpul muncii. Și asta explică de ce am venit la Sibiu. Despre Sibiu am auzit următoarele sintagme: ”Șomaj zero”, ”numai să nu vrei nu-ți găsești loc de muncă”, ”oameni din alte județe vin în Sibiu pentru că există locuri de muncă”. În spatele acestor gânduri există o realitate pe care am descoperit-o.

De dimineață am fost la un model de bune practici, grădinița Continental, acolo unde un angajator și-a asumat public oferirea de servicii educaționale copiilor angajaților. Apoi am stat de vorbă cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și împreună cu ei am vizitat două licee, Liceul ”Henri Coandă” și Liceul ”Independența” care au clase de învățământ dual”, a mai declarat senatorul Pălărie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Elena Curic

Acum 2 ani

Și că tot Sibiul depinde de câțiva angajatori.Dacă nu le plac ochii tăi , nu ai unde să te angajezi, depinzi de ei. Si, că tot Sibiul este retrocedat unor entităti , care nu au nicio legatura cu adevaratul proprietar, este retrocedat pe acte false
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus