Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Interstar Sibiu primește în echipă juniorii refugiați din Ucraina. „Dacă se înscriu mulți, facem o grupă separată pentru ei”

Interstar Sibiu primește în echipă juniorii refugiați din Ucraina. „Dacă se înscriu mulți, facem o grupă separată pentru ei”

Trei tineri fotbaliști din Ucraina au ajuns zilele acestea la echipa de fotbal juniori Interstar Sibiu. Conducerea echipei spune că și-a dorit să facă un gest, oricât de mic, față de copiii care au nevoie să își continue pregătirea sau care, pur și simplu, își doresc să înceapă să joace fotbal. Astfel, dacă mai sunt și alți doritori, vor fi primiți în echipă.

Sibienii care cunosc mici refugiați ucraineni care își doresc să joace fotbal sunt rugați să contacteze clubul și să îi pună în legătură cu juniorii. Primul jucător ucrainean a ajuns la echipă sâmbătă.

Vlad practica fotbalul la Cernomoret Odesa până să înceapă războiul din Ucraina, însă apoi a fost nevoit să fugă din țară cu familia sa. A ajuns la Sibiu unde a aflat de această oportunitate și nu a stat pe gânduri. S-a bucurat mult să fie primit în echipă, iar antrenorul spune că este cu adevărat talentat.

„Cât timp va sta în Sibiu, noi vom fi alături de el, îl vom sprijini și îl vom ajuta să își urmeze visul”, spun oficialii echipei. Vlad își dorește să ajungă să joace la Dinamo Kiev, la Sahtior sau la o echipă din România sau Europa.

„I-am transmis cu mare drag că, de acum, se poate considera unul dintre noi.”

Vlad evoluează pe poziția de portar. În micul bagaj luat la repezeală când a plecat din Ucraina nu a uitat să își strecoare ghetele de fotbal și mănușile de portar.

El nu este singurul ucrainean primit în echipă deja. Alți doi copii vor merge astăzi la antrenamente.

„Ne bucurăm și noi că putem să îi ajutăm și atâta timp cât vor avea nevoie le vom fi alături. Dacă se strâng foarte mulți copii vom face o grupă separată pentru ei. Ei trebuie să își continue activitatea pentru că nu au nici o vină”, spune Daniel Murășan, antrenorul juniorilor.

Cei care știu copii ucraineni care vor să intre în echipă trebuie să anunțe clubul pe pagina de Facebook, pe adresa de mail interstarsibiu@yahoo.com sau la numărul de telefon 0723 262 824.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus