Miercuri,
06.07.2022
Ploi Usoare
Acum
17°C

Directorul DGASPC Sibiu, despre copiii din centrul de plasament din Kiev: „Sunt sub supravegherea noastră”

Directorul DGASPC Sibiu, despre copiii din centrul de plasament din Kiev: „Sunt sub supravegherea noastră”

Cei 28 de copii care au fugit din calea războiului din Ucraina, cu directoarea orfelinatului în care trăiau și cu doi educatori, sunt îngrijiți de comunitatea din satul Prod, comuna Hoghilag. Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu spune că toți copiii sunt sub supravegherea direcției și se asigură că le vor fi respectate drepturile.

Voluntarii și ONG-urile implicate în ajutorarea ucrainenilor care ajung în Sibiu au strâns donații, un manager de caz al DGASPC Sibiu vorbitor de limba rusă îi ajută să comunice cu cei din jur, iar specialiștii din cadrul direcției vor institui măsura de protecție specială.

„În prezent copiii sunt monitorizați de către angajații DGASPC Sibiu. Am fost împreună cu directorul general adjunct și colegi din cadrul DGASPC în vizită la copii în centru unde am stat de vorbă cu aceștia, i-am încurajat și le-am promis că vom face tot ce este necesar și posibil pentru că drepturile copiilor sunt esențiale pentru a garanta sănătatea, dezvoltarea şi starea de bine a acestora. Oriunde s-ar afla copiii, aceștia au drepturi legale privind protecţia, dezvoltarea şi participarea lor într-un cadru cât mai aproape de cel familial, iar noi ca instituție vom face tot ce este legal și posibil pentru a nu fi încălcate”, a declarat directorul general, Claudiu Stupar, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a DGASPC Sibiu.

Citește și 28 de copii de la un orfelinat din Kiev sunt cazaţi într-un sat din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus