Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Mihai Macaveiu, declarat incompatibil de ANI. ”Nu am avut funcție decizională, ci una tehnică”

Mihai Macaveiu, declarat incompatibil de ANI. ”Nu am avut funcție decizională, ci una tehnică”

Mihai Macaveiu, actual secretar de stat în Ministerul Economiei, a fost descoperit de ANI că s-a aflat în situație de incompatibilitate în perioada în care a activat în funcția de consilier local, la Mediaș.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ANI, Mihai Macaveiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2018 – 24 martie 2019, întrucât ”a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi atribuţiile de director adjunct al Direcţiei Juridice din cadrul unei societăţi de interes naţional cu sediul în Municipiul Mediaş, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003”.

Instituția face referire la funcția deținută de Macaveiu în Transgaz, perioadă în care a activat ca şef al Serviciului Urmăriri Lucrări.

Spune că nu e o decizie definitivă în instanță și o contestă considerând că nu a avut o funcție decizională, ci una tehnică.

”Apreciez constatarea de astăzi a Agenției Naționale de Integritate ca fiind una neîntemeiată. Nu m-am aflat niciodată în stare de incompatibilitate deoarece nu am deținut funcția de director în sensul legii nr. 161/2003.

Starea de fapt este una diferită față de cele prezentate de inspectorii de integritate, în sensul în care nu am fost niciodată numit pe o funcție de conducere la nivelul companiei și nici nu am exercitat atribuții de conducere. Funcția de director în cadrul Direcției Pregătire Execuție Lucrări nu este una decizională, ci una tehnică, de specialitate.

Ceea ce susține astăzi ANI nu reprezintă o decizie judecătorească definitivă. De altfel, sunt convins că instanța care va lua în discuție acest caz va constata că nu am fost incompatibil”, a anunțat președintele PSD Mediaș.

Stare de incompatibilitate și la Dana Maria Morăraș, fost consilier local Mediaș, actual consilier județean

În același comunicat transmis astăzi, ANI a transmis că un alt consilier local PSD, actual consilier județean, Dana Maria Morăraș, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 iunie 2019 – 18 august 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local și atribuțiile de director adjunct al Direcției Juridice din cadrul unei societăți de interes național cu sediul în Municipiul Mediaș, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr.161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Morăraș ocupă funcția de șef Serviciu Ocupări Terenuri din cadrul Transgaz.

”Consider că, în cazul meu, nu sunt aplicabile dispozițiile Legii nr. 161/2003, actualizată, neexistând nicio stare de incompatibilitate în perioada menționată în Raportul A.N.I.
Nu am fost numită, niciodată, Director adjunct la Direcția Juridică din cadrul societății unde îmi desfășor activitatea, doar mi-au fost delegate, în plus, alte atribuții, pentru o perioadă determinată. Am ocupat o singură funcție în perioada despre care se face vorbire în Raportul A.N.I., aceea de șef serviciu, pe care o exercit și în prezent. Drept urmare, constatarea Agenției Naționale de Integritate de astăzi este una complet eronată și neîntemeiată. Îmi rezerv dreptul de a contesta Raportul de evaluare al A.N.I. la instanța de contencios administrativ”, a anunțat consilierul județean PSD.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1752

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Seneca

Acum 2 ani

Auzi-l pe asta.....Nu o avut "funcție decizională"....la el funcția de director adjunct este funcție de pălmaci:))).... Acum stau si mă intreb si eu,cum se face că toți astia de la PSD au funcții de șefi și directori pe la Transgaz,Romgaz?.....Cred ca de vină sunt "forțele oculte,UE,USR"....Urmărim cu atenție si ingrijorare ceea ce urmează a se intampla:)))
Raspunde

L

Acum 2 ani

Golani de Medias ( Macavei, Cindrea, Iancu, Jude), toti si-au adus contributia la distrugerea judetului si Mediasului inclusiv incercarea continua de distrugere a Romgazului ( dupa 120 de ani) si mutarea sa la Bucuresti in favoarea mafiei politice Ciolacu/PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus