Duminică,
21.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Furt de identitate la Astra Film Festival. Hackerii au făcut conturi false și au luat banii de înscriere la festival

Furt de identitate la Astra Film Festival. Hackerii au făcut conturi false și au luat banii de înscriere la festival

Câteva mii de dolari au reușit să strângă persoane încă necunoscute, care au copiat identitatea Astra Film Festival și înscriau pe platforme online, fictiv, filme pentru ediția din acest an.

”Au înscris festivalul nostru pe o platformă de înscrieri la festivaluri de film și au introdus datele lor, furându-ne nouă identitatea. Cineva a creat asta fără consimțământul nostru, iar oameni de bună credință s-au înscris și au achitat niște sume modice de bani. Din câte am înțeles ar fi vorba de 10-20 de dolari pentru fiecare film înscris. Notorietatea festivalului, însă, a făcut să existe numeroase înscrieri, astfel că se vorbește de câteva mii de euro, în total”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Csilla Kató, director artistic la Festivalul de Film Astra.

Ea spune că totul s-a aflat în momentul în care au contactat producătorii elvețieni ai unui film documentar. ”Noi i-am contactat să-i chemăm la festival, iar ei ne-au replicat că sunt deja înscriși. Așa am aflat de existența acestei platforme și de acești hackeri care se foloseau aici de numele nostru”, a explicat directorul artistic.

Csilla Kató atrage atenția asupra faptului că internetul este deja de mult timp un spațiu care e din ce în ce mai greu de controlat.

”Ni s-a întâmplat asta nouă, dar sunt alte fapte mult mai grave, lucruri care poate nici nu mai pot fi depistate. Cred că încă nu reușim să ținem ritmul acestei dezvoltări extraordinare a internetului”, a mai completat ea.

În această perioadă, Astra Film Festival chiar se află în perioada de selecție a filmelor documentare care vor fi înscrise într-una din cele patru programe competitive sau în secțiunile non-competitive.

Taxa de înscriere este de 15 Euro pentru fiecare film, iar pentru DocSchool și Astra Film Junior, înscrierile sunt gratuite.

„Lucrăm deja la foc continuu pentru ediția de la toamnă, care va avea probabil cea mai mare densitate de evenimente culturale de neratat. Practic, vorbim despre o săptămână în care tot timpul va fi ceva de văzut, de trăit și de gândit. Ne așteptăm ca mulți prieteni de toate vârstele ai festivalului să își ia concediu atunci și să vină anume la Sibiu în anotimpul celor mai frumoase culori”, susține pe pagina web a festivalului, Dumitru Budrala, director-fondator al Astra Film Festival.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1012

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus