Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Președinții Franței și SUA anunță un ”real” deficit de alimente. ”Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent”

Președinții Franței și SUA anunță un ”real” deficit de alimente. ”Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent”

Președintele american Joe Biden, dar și cel al Franței, Emmanuel Macron au vorbit despre penuria de alimente din viitorul apropiat, în pregătirea summit-ului G7 din Belgia.

Biden a spus că deficitul de alimente va fi „real” și a numit Ucraina și Rusia „coșul de pâine” pentru Europa, scrie CNN.

Livrările din cele două țări reprezintă împreună aproape 30% din comerțul global cu grâu.

"Prețul sancțiunilor nu este impus doar Rusiei. Este impus și unei mulțimi de țări, inclusiv țărilor europene și țării noastre", a spus Biden în remarci după o întâlnire de urgență a NATO la Bruxelles.

Președintele Franței a fost mult mai categoric în exprimare. „Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent. Pentru că alte ţări din Orientul Mijlociu, din Africa, depind, pentru a-şi hrăni populaţiile, de ceea ce se produce astăzi în Ucraina și Rusia”, a spus Macron.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Globalizaurus Rex

Acum 10 luni

Parca impuneati voi sanctiuni si faceati pe grozavii.... pe spatele nostru. Pacalicii pamantului care sunteti. Sper sa nu va manance in dos de vreun razboi, ca sa scoateti camasa de incompetenti ce sunteti.
Raspunde

Mintea de pe urma

Acum 10 luni

Acum si-au dat seama! Oricum nu le pasa, au venituri mari si pot plati oricit pe piine, ticalosii!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 10 luni

Titlul e panicar.Daca miine aflati ca se bat oamenii in Kaufland sau Lidl pe pungi de malai sa nu va mirati,dl Bratu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus