Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Președintele PSD Sibiu: ”doamna Cîmpean a încercat să-și acopere vacanța de lux petrecută în Dubai pe banii sibienilor”

Președintele PSD Sibiu: ”doamna Cîmpean a încercat să-și acopere vacanța de lux petrecută în Dubai pe banii sibienilor”

Nu s-a lăsat mult așteptată replica lui Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, la afirmațiile președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, potrivit cărora fostul ministru al Turismului a contribuit la o imagine proastă a Sibiului în Dubai.

Pe un ton sarcastic, Bogdan Trif consideră că delegația condusă de Daniela Cîmpean la Expo 2020 din Dubai a reprezentat o vacanță ascunsă. ”În vremuri de criză, fiind foarte atentă la propriul buzunar, doamna Cîmpean s-a gândit să-și plătească vacanța din banii contribuabililor sibieni. Zis și făcut! Nu a mai dorit să discute problemele județului exclusiv cu domnul Bibu, așa că l-a luat «la pachet» și pe domnul vicepreședinte Vasiu, să pună și el osul la muncă și să asigure astfel «succesul» delegației pe bani publici a Consiliului Județean, în Emiratele Arabe Unite”, scrie Bogdan Trif într-un comunicat prin care reacționează la afirmațiile președintei administrației județene.

În ședința CJ de joi, într-un răspuns la solicitarea consilierilor județeni de a detalia rezultatele delegației efectuată în Dubai, Daniela Cîmpean a arătat că ”intenționăm să recuperăm imaginea rămasă de când un fost ministru al Turismului a invitat la Sibiu un grup de influenceri (din Dubai - n.r.) și i-a lăsat de izbeliște”.

”La întoarcerea la Sibiu, doamna Cîmpean a găsit de cuviință să spună câteva minciuni, să lanseze o fumigenă și să justifice vacanța petrecută pe banii sibienilor, alături de domnii Bibu și Vasiu. M-a criticat spunând că, în timpul mandatului meu de ministru al Turismului, am invitat un grup de influenceri din Dubai în vizită în România, apoi i-am lăsat de izbeliște, prejudiciind astfel imaginea României”, mai arată Trif. El arată că, în 2018, a organizat, în calitate de ministru al Turismului, un stand al României în cadrul Târgului de Turism din Dubai, unde a avut întâlniri cu ”cei mai importanți tour-operatori de turism din Emiratele Arabe Unite, dar și cu oficialitățile guvernamentale din Dubai, care și-au manifestat interesul pentru destinația turistică România”.

Fără să arate și rezultatele concrete ale acelor întâlniri, Trif continuă cu descrierea evenimentului din 2019, catalogat drept Daniela Cîmpean drept dăunător pentru imaginea Sibiului în Dubai. Eveniment care, potrivit lui Trif, a adus în țara noastră ”cei mai importanți bloggeri/vloggeri în România”. Toate costurile (de la deplasare, la cazare ori masă) au fost acoperite din fonduri locale.

”În programul de lucru am insistat personal să fie inclus și județul Sibiu, unde au fost vizitate obiectivele turistice din Muzeul din Dumbrava Sibiului, Bâlea și monumentele UNESCO din județ. Infuencerii au transmis atât live, cât și după încheierea vizitei, materiale despre obiectivele turistice din România. În toate materialele au fost doar impresii pozitive despre obiectivele turistice vizitate (materialele au fost inventariate de reprezentanții Consulatului și transmise apoi către Ministerul Turismului)”, susține Trif.

Influencerii aduși la Sibiu din Dubai. Sursa foto: PSD Sibiu

Liderul social-democraților din județul Sibiu arată că nu a putut continua cu astfel de evenimente deoarece mandatul lui s-a încheiat ca urmare a schimbării guvernului PSD. ”Am fost singurul ministru al Turismului care a adus infuenceri din Dubai în România și tocmai de aceea doamna Cîmpean a considerat potrivit să mă critice pe mine, că doar nu era să îi critice pe foștii miniștri liberali ai Turismului care nu au făcut nimic pentru a promova România ca destinație turistică în Emiratele Arabe Unite. În concluzie, doamna Cîmpean a încercat să-și acopere vacanța de lux petrecută în Dubai împreună cu domnii Bibu și Vasiu, pe banii sibienilor. Folosind clișeul «PSD e de vină», tocmai ea s-a găsit «să repare» imaginea României în Dubai. Nu știu dacă e de râs sau de plâns”, adaugă Bogdan Trif.

Citește și Președinta CJ: discuții pentru curse aeriene Sibiu – Dubai. ”Imaginea Sibiului este proastă din cauza unui fost ministru al Turismului”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Dl trif, câmpean e varza, dar dumneata dupa atâția ani nu înțelegi ca psd nu prinde la sibieni? Oricat de varza ar fi sasii, pnl sau usr, psd si aur nu fac cariere pe aici.
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

GREATA - atat pentru Campean, cat si pentru Trif. Nu sunt altceva decat doua nulitati oportuniste.
Raspunde

Xxx

Acum 2 ani

De citeva zile tot caut bilet Sibiu- Dubai! Că ziceau că ...de asta au fost. Îmi poate spune cineva pe ce site găsesc că eu nu mă prea pricep cu net ul! Sigur este undeva! Nu cred că n au rezolvat asta doar ..nu sunt de teapa lu' Ponta care tot așa ne spunea acum citiva ani după niște seri in cluburi prin Dubai...ca...o sa vina hoarde de investitori de acolo că el de aia s a dus...e totul aranjat...etc? Așa că .acum nefiind vb de cineva de la PSD...tot caut bilete Sibiu -Dubai!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gica

Acum 2 ani

Te pot eu ajuta cu un bilet Sibiu-Kiew.
Raspunde

Smaldetti

Acum 2 ani

Nu vă faceți griji. Urmează târgul internațional de aviație din Suedia și vor rezolva acolo cursele de Dubai directorii de la aeroportul Sibiu. Vor merge tot pe banii sibienilor. ;)
Raspunde

Tudor

Acum 2 ani

Tocmai s-au mărit substanțial salariile la CJ. Salarii mai mari că la Cluj, Brașov sau Bihor! O fi adus bani de acolo sau tot de pe cârca noastră? Dacă s-au terminat treburile prin județ și totul arată impecabil, ce sa mai și facă cu banii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus