Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
6°C

A început campania „Donează sânge, fii erou!” Pot dona sibienii între 18 și 60 de ani

A început campania „Donează sânge, fii erou!” Pot dona sibienii între 18 și 60 de ani

Luni, 28 martie, la Sibiu s-a dat startul unei noi campanii „Donează sânge, fii erou!”. Toți cei care doresc să se alăture campaniei o pot face în fiecare zi, cu excepția celor de week-end între orele 8.00 și 13.00. În urma donării se pot câștiga abonamente de fitness și vouchere de cafea, dar cel mai important, spun organizatorii este că se ajută ca o persoană să câștige o nouă șansă la viață. Campania este derulată până în 8 aprilie.

O nouă campanie „Donează sânge, fii erou!” a început și la Sibiu! Toți cei care doresc să se alăture campaniei și să doneze sânge o pot face la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, B-dul Corneliu Coposu nr. 2-4, de luni până vineri între orele 8:00 și 13:00. Organizatorii au pregătit și multe surprize oferite de cei de la Fortech, Chocolate Delice, Pop Cola, Habit30 și Teds. Donatorii vor avea ocazia să câștigați abonamente de fitness, vouchere de cafea, dar, cel mai important, spun organizatorii este că vor oferi o noua șansă la viață unei persoane care are nevoie.

„Donarea de sânge a fost afectată întâi de pandemie printr-o ofertă mai mică, iar acum se aștern alte condiții ce vor pune presiune suplimentară pe sistemul de transfuzii din România: răniții din Ucraina ce vor fi tratați și în țara noastră. Pentru a facilita procesul de donare, vă recomandăm să vă programați prin aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium”, transmit organizatorii campaniei.

Donează sânge, fii erou! este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH).

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;

-greutate: femei – peste 50kg; bărbați – peste 55kg;

-pulsul: 60-100 bătăi pe minut;

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli

infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);

-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiți în perioada menstruală sau 5 zile după;

-să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Înainte de donare:

  • Luați un mic dejun bogat în vitamine (fructe, legume), fără grăsimi și fără proteine animale (unt, produse lactate, carne) și cu aport de lichide: ceai, apă, sucuri naturale de fructe, cafea.
  • Fără alcool în ultimele 48h
  • Fără fumat 1h înainte

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus