Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Co-fondatorul Vola.ro, Daniel Truică: „Am plecat din Sibiu, orașul meu natal, și am ajuns în Silicon Valley. A fost experiența care m-a energizat”

Co-fondatorul Vola.ro, Daniel Truică: „Am plecat din Sibiu, orașul meu natal, și am ajuns în Silicon Valley. A fost experiența care m-a energizat”

Povestea antreprenorului Daniel Truică, plecat din Sibiu pe vremea când era student în Statele Unite cu un program work and travel, împărtășește IQuads povestea vieții sale.

”Drumul meu în antreprenoriat începe cu primul job pe care l-am avut, cred că era primul an de facultate și mi-a intrat în cap că ar trebui să fiu contabil pentru că făceam multă contabilitate la școală. Așa că mi-am luat un job de vară la o firmă de contabilitate. Cred că am rezistat cu greu o lună de zile și a fost un moment important pentru că mi-am dat seama de ce nu vreau să fac (să fiu un contabil) și că aș vrea să fac ceva pe cont propriu”, spune el.

În 2007 a pus deja primele baze ale portalului vola.ro, un site pentru rezervări de curse aeriene.

”La 23 de ani am co-fondat ceea ce avea să devină IQads, împreună cu prietenul și colegul meu de facultate Marius Cristea. Îl știi, tipul ăla înalt, deștept foc și bun ca pâinea caldă.:)

În 2004, am co-fondat în România o companie care se numea Student Adventure și care se ocupa cu o serie de programe de muncă și călătorie în Statele Unite. Am ajuns la asta pentru că eu însumi am fost un participant la un astfel de program în timpul facultății.

În 2007, această companie s-a transformat în Vola.ro, proiectul care mi-a umplut de atunci toată viața profesionala. Ăsta este și proiectul care m-a definit din punct de vedere profesional și pentru care încă mă scol dimineața cu entuziasm după, iată, 15 ani”, spune Truică.

După 20 de ani de antreprenoriat, Daniel Truică, CEO & Co-Founder Vola.ro, are o concluzie frumoasă și extravagantă, scrie IQuads: ”companiile depind de oameni. Și au un rol social esențial în comunitățile din care fac parte. E ceea ce ne place să auzim, evident. Dar ultimii ani au fost un test al realității și al sincerității, prin care companiile au trebuit să treacă, dând dovadă de solidaritate. Și de înțelegere a frământărilor sociale”, spune Truică.

Daniel a început pe cont propriu în 2002, după ce și-a dat seama că o carieră în contabilitate nu este visul lui. Atunci, mediul antreprenorial era un fel de (V)estul sălbatic, o lume a patronilor și a profitului cu orice cost. Acum e mai bine. A contat și trezirea societății civile în 2013, crede el. 

”Cred că din punct de vedere al responsabilității sociale un moment de cotitură a fost debutul protestelor Roșia Montană din 2013, urmate de Colectiv și tot ce a urmat după, apoi OUG 13 în 2017 și protestele ce au urmat. Dar Roșia Montană pentru mine este momentul în care societatea civilă s-a trezit în România după un somn adânc de 25 de ani. Și odată cu societatea civilă s-au trezit și companiile. Apoi corporațiile mari au descoperit că nu mai pot sta tăcute când societatea se frământă pentru că o să fie trase la răspundere”, povestește el.

Întregul interviu poate fi citit AICI.

Sursa foto: IQuads.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4457

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus