Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Intervenție record a AJVPS Sibiu pe Olt: ”Prima acțiune cu noua ”jucărie” a fost încheiată cu succes”

Intervenție record a AJVPS Sibiu pe Olt: ”Prima acțiune cu noua ”jucărie” a fost încheiată cu succes”

15 plase peste 1.100 de metri și aproape 160 de kilograme de pește au rezultat în urma unei acțiuni care a durat mai bine de 24 de ore, fără oprire. Acestea reprezintă unele dintre cele mai mari capturi ale AJVPS Sibiu din ultimii ani, deși asociația derulează non-stop acțiuni similare pe Olt.

Pescarii din cadrul AJVPS Sibiu, alături de polițiști, au organizat și desfășurat în noaptea de vineri spre sâmbătă o acțiune anti-braconaj pe râul Olt, încheiată cu prinderea unui braconier și trimiterea în urmărire a altuia.

Conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, cu sediul în str. Constituției, a primit informații încă de vineri după-masă că pe râul Olt, zona Avrig, mai mulți braconieri au introdus plasele. Angajații asociației, alături de voluntari, au alertat poliția care imediat a trimis un echipaj în sprijin.

Pentru a prinde braconierii însă, conform legislației, este nevoie de dovezi concrete prin care aceștia scot peștii din apă și îi urcă în mașină. O intervenție pripită ar însemna posibilitatea braconierilor să scape. Prin urmare, s-a pus la cale o lungă și friguroasă pândă, executată pe pământ, în iarbă, de după tufișurile de pe malul Oltului.

Braconierii filmați cu camera termală

În tot acest timp temperaturile au fost apropiate de zero. Acțiunea a durat aproape toată noaptea de vineri spre sâmbătă, pescarii și oamenii legii intervenind doar în momentul în care au fost siguri că au suficiente dovezi pentru deschiderea unui dosar penal și trimiterea în judecată a braconierilor. Cei doi braconieri sunt din orașul Făgăraș, unul dintre ei fiind prins pe loc, celălalt fiind cunoscut și căutat. Ambii riscă închisoarea.

De partea cealaltă, pescarii sibieni spun că acțiunea ar fi fost mult mai dificilă dacă nu aveau cu ei, în premieră, o cameră de filmat nocturnă, de ultimă generație, cu termoviziune.

”Prima acțiune cu noua "jucărie" și a fost încheiată cu succes. După ore multe de pândă, în condiții deloc favorabile, cu vânt, ploaie, frig, noapte întunecată din cauza cerului înnorat... avantajul tehnologic a făcut diferența, iar cei doi tineri din Făgăraș au fost prinși de paznicii și voluntarii AJVPS Sibiu, str. Constituției, bl. 20, împreună cu echipajul de poliție din cadrul Serviciului pentru protecția fondului forestier și piscicol Sibiu. Mulțumim pe această cale pescarilor care au contribuit la achiziționarea camerei de termoviziune și furnizorului Papillon New G pentru consiliere și livrarea promptă a echipamentului, fără de care cu siguranță am fi bâjbâit prin întuneric, iar hoții ar fi avut alte șanse să scape și de această dată”, a declarat Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Cantitatea de aproximativ 160 kg pește, majoritatea din speciile somn, caras, plătică și biban, a fost predată magazinului de profil din Piața Cibin, pentru valorificare, conform legislației.

Conducerea AJVPS Sibiu dă asigurări că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, Oltul fiind monitorizat constant de paznici și pescari voluntari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lorena Giurgiuveanca

Acum 1 an

Bine ca va loa-ti de oameni saraci care vrea sa puna pe masa la copi un peste si nu ai vedeti pe cei din parlament care fura cu zece miini... Rusine!!
Raspunde

R.

Acum 1 an

Amarati si infometati, baga in ei tone de peste. Lorena, aia au bani cat sa dea si la astia flamazi de zici dumitale, doar ca nu dau.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Adina

Acum 1 an

Nu te mai stresa Lorena ca nu ai cu cine pe site-ul ăsta, e o propagandă acerbă împotriva românilor simpli, împotriva sărmanilor care nu au ce pune pe masă. Pe site-ul ăsta sunt susținute cu acrivie legile votate de parlament care defavorizează omul de rând. În numele corectitudinii politice se fac cele mai mari crime... Băi, voi va dați seama ce înseamnă să nu ai ce pune pe masă copiilor, sa mergi sa pescuiesti si sa fii chemat in fața instanței fiindcă ai vrut sa îți hranesti familia... in ce societate trăim si toți tolomacii aplaudă...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus