Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Patriarul rus Kiril le cere soldaţilor să apere Rusia, o ţară care "iubeşte pacea"

Patriarul rus Kiril le cere soldaţilor să apere Rusia, o ţară care

Patriarhul Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a ţinut duminică o slujbă pentru soldaţi, în care le-a cerut să îşi apere ţara "aşa cum numai ruşii pot" să o facă, în contextul în care Moscova îşi continuă campania militară din Ucraina, informează Agerpres, care citează Reuters.

În cadrul unei slujbe ţinute la Catedrala Forţelor Armate, deschisă în urmă cu doi ani la Kubinka, în apropierea Moscovei, Patriarhul Kiril le-a spus unor militari, deopotrivă bărbaţi şi femei, că Rusia este o ţară care "iubeşte pacea" şi care a suferit mult din cauza războiului.

"Cu siguranţă nu căutăm războiul sau să facem ceva care le-ar putea dăuna altora", a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

"Însă am fost crescuţi de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Şi vom fi pregătiţi să o apărăm, aşa cum numai ruşii pot să îşi apere ţara", a adăugat el.

În vârstă de 75 de ani, Patriarhul Kiril a mai făcut declaraţii de susţinere a acţiunilor militare ale Moscovei în Ucraina şi consideră războiul un mijloc de apărare împotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadentă, în special din cauza acceptării homosexualităţii.

Sprijinul său pentru intervenţia militară, în care au murit mii de soldaţi şi civili ucraineni, i-a deranjat pe mulţi membri ai Bisericii Ortodoxe din ţară, dar şi din biserici din străinătate subordonate Patriarhiei Moscovei.

La slujba sa de duminică, Patriarhul Kiril a mai afirmat că este îngrijorat în legătură cu oamenii afectaţi de acest conflict armat.

"Toţi aceştia sunt oameni ai Rusiei Sfinte. Sunt fraţii şi surorile noastre", a declarat el.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Claus

Acum 4 luni

Pace de asta sa ai o eternitate tu asta cu samovarul pe cap.Din nou in numele credintei se intampla atrocitati,credinta e in suflet si in rugaciune,nu in turle poleite si in satane cu cearceafuri pe dovleac.
Raspunde

Kukuruku

Acum 4 luni

Astia nici nu mai sunt ortodocsi, sunt eretici.
Raspunde

Radu G

Acum 4 luni

Imperiul Bizantin (Ortodox), a purtat multe razboaie.... in unele cazuri, dupa ce castigau, le ardeau ochii tuturor soldatilor din tabara adversa, pentru a nu mai lupta in viitor, impotriva lor. Cand n-au mai luptat, au disparut.... asa si Rusia, daca nu lupta, dispare. Deci, mai invata instorie, inainte sa iti dai cu parerea despre lucruri pe care nu le intelegi. Si Impreiul Bizantin iubea pacea, dar era tot timpul cotropit sau armate se apropiau de ei, asa cum isi pune NATO, bazele militare, aproape de Rusia. Cum spuneam, invata istoria, apoi mai emite idei de genu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus