Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Doctor, martor la accidentul grav cu o fetiță de 12 ani: ”Sunt șocat de distinsele noastre autorități care pun tot felul de limitatoare de viteză peste tot, iar unde este risc real, nimic!”

Doctor, martor la accidentul grav cu o fetiță de 12 ani: ”Sunt șocat de distinsele noastre autorități care pun tot felul de limitatoare de viteză peste tot, iar unde este risc real, nimic!”

Doctorul neurochirurg Vicențiu Seceleanu se numără printre martorii la accidentul grav din această dimineață, de pe strada Moldoveanu, în urma căruia o fetiță de 12 ani este în comă. Alături de alți trei medici, dr. Seceleanu a acordat de urgență primul ajutor.

Ulterior, el a descris accidentul într-o postare pe pagina de Facebook, făcând în același timp un apel la autoritățile locale.

”Din păcate o dimineață cu soare umbrită de un eveniment tragic! Astăzi la ora 7,45 o fată tânără care mergea spre școală a fost “zburată” în fața mea pe trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Moldoveanu cu Bucegi, așa cum îi spun eu “trecerea morții!”.

De ce îi spun așa? Pentru că anul acesta era să fiu “zburat” de pe această trecere de pietoni de trei ori! Este “pista de viteză” dintre str. Balea si Bdul. V. Milea! Ne-am mobilizat și am acordat primul ajutor (dr. Roman C, dr. Boieșan A, dr. Roman M. și cu mine), dar tânăra continuă să fie în stare gravă internată la SCJU Sibiu.

Sunt șocat de distinsele noastre autorități care pun tot felul de limitatoare de viteză peste tot, iar unde este risc real!!!!!, nimic! Am o întrebare simplă: câți mai trebuie să fie accidentați ca să se trezească cei responsabili?”, a scris doctorul Seceleanu pe pagina de facebook.

Reamintim că o fetiță de 12 ani a fost rănită grav luni dimineață, după ce a fost lovită de mașină pe trecerea de pietoni, pe strada Moldoveanu din Sibiu.

Conform polițiștilor de la Biroului Rutier Sibiu ”un șofer în vârstă de 27 de ani, sibian, în timp ce conducea un autoturism pe strada Moldoveanu spre strada Bâlea, ar fi lovit o minoră aflată în traversarea părții carosabile, pe trecerea pentru pietoni de pe strada Moldoveanu”.

Fetița a fost rănită grav și a fost transportată în comă la spital. Informația a fost confirmată de Ambulanța Sibiu, care a trimis la locul accidentului un echipaj.

Citește și:

Strada Moldoveanu: Fetiță de 12 ani rănită grav, după ce a fost lovită de mașină pe trecerea de pietoni

Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

BON

Acum 1 an

Are dreptate domnul doctor, sunt multe astfel de "piste de viteză" şi cea mai cunoscută e bd. V. Milea. chiar săptămâna trecută în timp ce traversam pe trecerea de pietoni din dreptul staţiei de autobuz, cei care au ajuns în apropierea trecerii au oprit, doar unul care venea dinspre Selimbăr pe banda a doua, care precis a văzut târziu că sunt maşini oprite la trecere şi a fost nevoit să frâneze atât de dur încât a lăsat urme pe vreo 18 m, s-a ridicat fum gros din cauciucuri, era chiar să intre pe contrasens. Noroc că a oprit totuşi fără să producă vreun accident, dar mirosul de cauciuc ars a persistat până am ajuns eu la cca. 120 m de la trecerea respectivă. Cei care ştiu vor putea să calculeze ce viteză avea cel în cauză. Acele zone vopsite în roşu dinaintea trecerilor de pietoni nu fac altceva decât să atenţioneze şi doar pe cei corecţi să încetinească. Pentru ceilalţi (nesimţiţi/vitezomani) nu au nicio valoare.
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 1 an

Problemele adevarate sunt: a) lipsa masurilor din partea Politiei - militienii sunt corupti si nu iau masuri drastice sa-i prajeasca pe cretinoizi. b) in tot orasul ar trebui impusa restricie de 30 km/h (ca in majoritatea oraselor) si radare fixe pe toate bulevardele principale c) cretinoizii tineri care depasesc viteza cu mai mult de 5 km/h trebuie amendati si lasati fara permis .... dar mai ales militenii si tatuca lor Ivancea ar trebui prajiti pe rug
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Accidentele s-ar putea reduce semnificativ, dacă s-ar reglementa, de exemplu, o suspendare a dreptului de a conduce de 1 an pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor (și nu numai), iar pentru o vătămare corporală gravă sau un omor din culpă: anularea permisului fără posibilitatea de al redobândi mai devreme de cinci ani. Dar în societatea noastră viața, integritatea corporală, dreptul la siguranță al pietonului e mai important ca dreptul (privilegiul) de a conduce autovehicule. În comparație cu limitatoarele de VITEZĂ, mai eficiente sunt limitatoarele de DREPTURI.
Raspunde

Sibiu orasul vitezei .

Acum 1 an

Nu exista strada oricat de mica sau ingusta pe care sa nu se mearga in limite . Toate sunt folosite pentru depasirea vitezei regulamentare . Un radar nu am vazut vreodata pe Moldoveanu ,Balea, sa nu vorbim de strazi mai putin circulate. Si daca iese radarul sta 1 ora si pleaca . Stati macar 4 ore sa vedeti ce specimene circula. Politia are impresia ca doar arterele mari sunt circulate . Scoateti radarele si calmati bizonii. Se circula pe strada Iorga si cu 70km/h minim . Ne omoara cretinii astia si voi tineti masinile de politie sa adune praf .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 an

Ia sā postez si eu ceva: Dacā era tâmplar martorul accidentului, tot asa apārea opinia lui in presā ? Dacā are timp de postat pe feizbuc distinsul doctor are timp frate nu gluma ! Dacā sunt bātut cu pietre pentru cā" ma iau" de " îngerii in halate albe" mi se rupe ... Opinia mea trebuie sā fie liberā si EGALĀ cu a distinsului domn doctor, a cārui munca o respect .
Raspunde

Nadia 1001

Acum 1 an

Limitatoarele de viteza.... adica acele bucati de cauciuc/plastic prinse cu suruburi in asfalt, nu rezolva nimic.... sunt doar mai "ieftine" si pierzi mai putine voturi, decat daca iti faci treaba de autoritati si nu mai lasi toti nespalatii cu 2 clase sa isi ia permis de conducere si sa umble cu bmw-uri sau alte rable din 92, pe strazi.... rable care n-ar trebui permis sa fie inmatriculate. Despre aia e vorba.... dar decat sa facem treaba, mai bine punem bucati de plastic cu suruburi pe asfalt, luam leafa grasa si zicem ca am facut si noi ceva. Autoritati de Congo !
Raspunde

Un sofer

Acum 1 an

"distinsele" autoritati locale au infiintat nenumarate locuri de parcare lipite practic de trecerile de pietoni incalcand cu buna stiinta legea - anume codul rutier - care interzice oprirea cu 25m inainte si dupa treceri. Ce sa mai zicem de vopsirea lor sau de iluminatul corespunzator?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

sper ca nu si-a inchipuit cineva ca "d-nei Fodor & Co." ii pasa de siguranta cetatenilor din Sibiu!!!
Raspunde

Sibian dezamagit

Acum 1 an

Sunt sibian și sunt dezamăgit. Nu credeam că Sibiul va ajunge chiar așa. Să pui piciorul pe trecere și să nu încetinească mașina. Ca sa nu zic: sa opreasca. Copiii sunt in pericol, avem nevoie de Poliție la orele de vârf (macar), in toate zonele orașului. Pe Dealului, unde toți șoferii iau curba vitejește spre Banatului, pietonii își riscă viața pe acea trecere prost amplasata. Nici măcar nu exista limitatoare de viteza, înainte de curba. La Complexul Alba Iulia nu se acorda prioritate pietonilor, știați? Pe Poplăcii nu se acorda prioritate pietonilor, știați? Pe Semaforului, pe Dima, pe Rahovei, pe Țiglari, pe Stefan cel Mare, pe Siretului etc. Degeaba avem oraș Smart, dacă șoferii nu sunt.
Raspunde

Marius

Acum 1 an

Limitarea la 30km pe toata strada si limitatoare la toate trecerile de pietoni. Acum, pana nu mai apar si alte drame!!!
Raspunde

Mayer

Acum 1 an

Vad ca a scris cineva ca trebuie inasprite regulile...( sa nu se mai ia asa usor permisul inapoi ); credeti-ma, nu va schimba nimic inasprirea lor. Trebuie analizata radacina problemei: exista oameni care au trait o copilarie cu certuri, batai, scandal. O copilarie in care parintii i-au facut sistematic sa se simta inferiori, ca nu sunt buni de nimic etc. Acesti oameni cand ajung adulti si se pun in spatele unui volan, simt o mica bucurie in suflet, simt o anesteziere a acelei dureri care ii urmareste permanent. In trafic in sfarsit se intampla 2 chestii: 1. Cand conduc cu viteza mare, creierul le secreta adrenalina (hormon care "anesteziaza" orice sentiment rau). Odata simtita aceasta senzatie, ei vor cauta sa repete procesul de fiecare data cand se urca la volan, pentru a simti din nou acea stare de bine, e ca un drog. 2. Unii dintre ei simt ca prin condus pot demonstra celorlalti ca fac ceva bine, e un proces pe care il fac inconstient... Se baga in depasiri, parcheaza, merg cu viteza, toate cu sentimentul ca "in sfarsit sunt cineva, in sfarsit sunt apreciat". Pe acesti oameni nu ai cum sa ii schimbi, oricate amenzi le dai. Ce ar trebui facut este ca unui conducator auto caruia i s-a luat permisul sa nu i se inapoieze carnetul pana nu este evaluat si psiologic de un specialist. Psihologul isi va da imediat seama daca omul a mers tare doar fiindca efectiv se grabea sau daca e ceva cronic, ceva generat de traume din copilarie. Vorbesc din experienta, am pe cineva in familie care e asa si a primit si amenzi, i s-a luat carnetul de vreo 3 ori dar din pacate nu functioneaza.... nu se poate schimba. E un om care a trait traume in copilarie.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Degeaba s-ar mări amenzile, s-ar lua carnetul pe viata, în Sibiu nu are cine sa aplice legile actuale de ce vorbim de alte lucruri? Cred ca doar eu am scris de n ori ca nu exista politie rutiera în Sibiu și fără sa fiu rău, în comisia de circulație sunt niște plictisiți care habar nu au de reguli și lege. Am făcut sesizări, dar am rămas cu răspunsurile scrise. Orașul e dezbinat, la fel și autoritățile. Se mai întâmplă o tragedie, se vorbește 3-4 zile și asta a fost. Ne meritam soarta, noi adulții, păcat de copiii ăștia care n-au vina!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Serios? Nimeni nu spune de domn'shoara care a traversat probabil FARA sa se asigure? Cum sa te zboare masina de pe trecere altfel decat sa nu te fi asigurat. Caz clasic. Nu ii caut scuze soferului dar pietonii (si mai ales tinerii) sunt absolut cretini cand vine vorba de traversat. Degeaba ai prioritate la trecere daca nu poti sa iti "sacrifici" 5 secunde din viata sa te asiguri stanga-deapta ca te-a vazut boul ala de sofer. Da, puneti limitatoare peste tot si asa conducem doar din groapa in groapa, din denivelare in denivelare si din gura de canal in alta gura de canal. Cine circula acum cu 100 in oras va circula si atunci. Mai educati si pietonii, lasa-ti-ma cu limitarile voastre de viteza. Pensionarilor!
Raspunde

Nimeni

Acum 1 an

Degeaba te asiguri.. sunt cazuri, in care ai si semafor si degeaba.. s-a intamplat anul trecut sa se faca verde la pietoni, au oprit masinile, iar inainte sa ajung la jumatatea trecerii, unu din cei care era oprit la rosu, sa porneasca si sa treaca, desi el inca avea rosu si eu verde la pietoni.. la maxim jumatate de metru prin spatele meu a trecut.. drumul era doar cu 2 benzi, 1 pe sens..
Raspunde

Alin

Acum 1 an

Daca stai si astepti sa opreasca masinile sa te lase sa treci tu, poti astepta mult si bine pe unele strazi..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus