Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu argint la Mondiale

Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu argint la Mondiale

Echipa masculină de sabie a României a câştigat medaliile de argint la Campionatele Mondiale de scrimă pentru juniori de la Dubai, luni, după ce a fost învinsă în finală de Italia cu scorul de 45-41, relatează Agerpres.

Tricolorii (Mihnea Enache, Casian Cîdu, Radu Niţu şi Marco Şovar) au condus cu 35-31 când mai erau două relee de disputat, dar Enache a fost întrecut de Edoardo Cantini cu 8-5, iar vicecampionul mondial Pietro Torre l-a învins pe Niţu cu 6-1.

România a trecut în turul secund de Canada, cu 45-31, în optimi a învins Polonia cu 45-42, în sferturi tricolorii au dispus de Singapore cu 45-30, iar în semifinale au învins Egiptul cu 45-39.

La junioare, România (Maria Alexe, Catinca Dumitru, Alexandra Mitruş şi Ilinca Pantiş) s-a clasat pe locul 14.

Sabrerele române au învins echipa Emiratelor Arabe Unite în primul tur, cu 45-10, dar a pierdut în optimi în faţa Ungariei, cu 38-45.

În turneul pentru locurile 9-16, România a cedat cu 38-45 în faţa Germaniei, iar apoi în primul duel pentru poziţiile 13-16 a învins Ucraina cu 45-42, pierzând meciul pentru locurile 13-14 cu Japonia, 34-45.

Argintul obţinut în proba de echipe la sabie juniori este prima medalie a României la competiţia de la Dubai.

La Mondialele de anul trecut, de la Cairo, echipa de sabie junioare (Ilinca Pantiş, Felicia Iacob, Maria Matei şi Mihaela Chiţu) a obţinut bronzul.

România participă cu un lot de 30 de sportivi la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), între 2 şi 10 aprilie.

Sursă foto: Federația Română de Scrimă/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus